Monday, September 15, 2014

♥ Crisdale Annual Konsert 2014 ♥

Posted by annapeje at Monday, September 15, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post

 comeikan hehe
 neh umur 4 tahun rasanya..sbb dis year x der sukan so
dorang pon join konsert ..time aqil dlu x der :P




 haaa sopan kan siapa nk jdkan menantu cpt ahaha

hense nyer gambo abang aqil kat belakang tue hehehe kan kan kan :P



 senang jerk jd zebra menari sambil belari ahaha
 ahahhaa siap bow lg



 begambar sekeluarga..panggil akak cleaner tolong amikkan nasib ok ahaha


skrg bz so nak berblog pon x sempat :P
apsal tah tetiber keje banyak neh x bole kasi rehat sikit huhu
konsert aqil aritue dorang buat kat 
international sri kdu 
wahhh teruja hokey...kalo la duit bkepuk nk jew anto sekolah situ
tp sbb duit ada seketul jew mari kita anta ke cyberjaya ahahaha
dah la nyaris lambat 
memula hantar aqil dlu dlm pukul 9 pg
kitaorang dlm pukul 11 konon nyer sampai situ
dah la dgn besilat bagai aku nk uruskan 2 orang tue
dengan bapak pg tapau bekpes yg punya la lama
bekpes pon x sempat :P
dah plak elok2 masok keter eh knaper baju afrina kuning2
sudah dia poo plak abes siap ngan baju mak skali kene :((
uwaaaa
masok umh balik tuko baju n basuh poo2
nasib la sempat kan dorang baru bg kata alu aluan :P
Alhamdulillah ank i dah grad :P
dah ada segulung ijazah ahaha
bangga tau masa ank amik segulung ijazah tue
kembang kempis idung mak :P
hahaha....adoila
mcm x percaya next year dah darjah satu
huhu mcm mana la plak cabaran nyer kan
nasib la arfa lambat sket nk besar
5 tahun juga baru nk hantar dia kesekolah
malas mak nk anta awai2 kang serabut
dah la dengan duit pon betambah ahaha
aritue masa konsert aqil belakon jd zebra
ala menari  n menari jew
zebra kan x bole cakap ahaha
klaka ok dia menari...sakit perot gelak
dah plak tue sempat bole bgtau kawan dia
"dat's my mummy ahahha "
walhal dah pesan dah ...aqil aqil mmg pak lawak
arfa esok camne la kan ahaha 

Monday, September 8, 2014

♥ Goodsalt The Curve ♥

Posted by annapeje at Monday, September 08, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
 
Big Papa untuk mummy ..act order tuk dabel A tp sbb dia letak sos so mmg x bole la nk mknkan
tue yg sayuran ada kat tepi hehe
omg sumpah sedap neh rasa nk makan lagi 
 
thick Cut Fries...mcm gemuk2 jew :P
gatey oder side dish dah x habis ..sedap juga kuah cicah ada rasa mcm kari2 sket campur cheese
 
gewdik nk duk kat bar plak ...aqil makan sampai licin
tue big boss yg kepala botak tue hehe
Blanket Beef Rib Eyes..mr peje punya sedap gravy dia sayur dia pon sdp tau  
 
arfa dan beger separuh sbb kongsi dengan aqil..gemuk2 kan fries dia mcm daddy kihkih
anak dara ketiduran tp sekejap jerk mkn time dia berjaga ahaha 
tuan belog comelkan shawl baru kita ahaha 
anak manjer bapak minum cappuccino coffee then orderkan dorang chocolate smoothie
my hensem boy 
 
antara menu...harga pon x mahal sangatkan

neh sabtu lepas mr peje ajk pegi makan kat luar
sbb dia keje kan
aku pon on jerk la sbb brunch jew aritue
letih pon letih jaga triple A sensorang huhu asik jd naga jew
kesian bebudak tue ya Allah bagi la aku kesabaran supaya x menaga or naik hantu ahaha
siap ckp kat dorang kalau jd baik mummy x der la nk marah x betempat
memula pening juga nk makan apa
tekak terasa nk makan buger
nak plak kawan2 asik upload makan beger ahaha
igt nk pg burger bite ...tp ank dara tue tido kang panas laks 
dengan hujan rintik lagi
pk blk sana dah la lambat perot dah kelaparan
so pg the curve...mr peje kata jum try kedai baru 
mak hokey jew tp berdoa la semoga sedap kihkih
bkn apa kang mkn mcm kat johny rockett tue kecewa mak :P
udah la rege mencekik darah
tp kat goodsalt neh mmg good la
lps neh rasa nk pg lg try spegetti ker salmon ker
masa mr peje complain pasal beger tue
x tau la dia punya manager ker owner ker
dah la muka mcm org puteh skali melayu kedah ko ahahaha
tros kejap2 dtg sembang la heehe
sbbkan salah pekerja dia so arfa n aqil dpt mkn free :D
yati tempat neh sesuai tuk kita lepak2 hehe
nanti if free kita leg g melepak pastu kasi bebudak main 
depan air pancut tue huhu
tempat pon slesa n cantik
baru jerk beroperasi sebulan :D

goodsalt 
lot G41 Ground Floor, The Curve
No.6 jln PJU 7/3
Mutiara Damansara 47810 Petaling Jaya
03-77337860

 
 
 

♥ Wood & steel coffee KD ♥

Posted by annapeje at Monday, September 08, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
hot latte for me ice latte for mr peje
cheese cake yumm sedapp 
the pulled chicken sandwich bole laaaa :P

neh hari apa tah aku pon lupa hehe
lama dah nampak coffee shop neh betoi2 depan giant kd
tp mmg dah awal2 plan kalo nk pagi ..berdua jerk la
x bole bawak triple A kihkih
elok pon x bawak punya la ramai orang lepak lps keje
igtkan mcm x laku jew...sblh dia jual perabit n perhiasan rumah
tempat dia cantik n santai
tp sbb ramai orang aku pon malu2 nk snap :P
tp mcm agak mahal juga la kot
sbb sandwish dia so so jerk kalau sedap x per la
neh dah la portion kecik ahaha
masa nk balik tue ada la customer yg lepak kat luar merokok
paling x berkenan bila nampak melayu bertudung merokok
aku mcm eh dah knaper
bole x jgn cemarkan isu bertudung...kalau bertudung tue
ubahla sikit perangai tue ...wpon aku pon x der la perfect mana
cuma bole paham kot konsep bertudung tue
bkn takat tutup rambut semata
memalukan tau seboleh nyer peliharalah islam yg cukup indah tue
benda2 yg terang terangan camtue pon ko x bole beza
kalau x pakai tudung pon if perempuan merokok pon 
dah org kata memcm kan
dah nampak x elok inikan plak yg bertudung :P

 

Friday, September 5, 2014

♥ Umai putrajaya ♥

Posted by annapeje at Friday, September 05, 2014 2 love aqil&arfa Links to this post
lamb chop...nampak mcm biasa2 tp eh sedap tau hehe 
roti jala mmg terbaekla hehe nipis n halus jew

lama oke x pg makan kat umai 
asik mr peje jerk yang pegi dengan kengkawan dia setiap jumaat mr peje oder nasi lemak jugak lupa plak nk snap kat umai neh terkenal dengan lempeng dia cuma aku rasa kalo nasi2 tue kureng kot harga pon berpatutan total aritue makan campur nasi lemak rendang ayam rm30 jerk murahkan :D nanti nk ajk group gila2 4 sekawan la pegi makan kat situ makan lempeng ker huhu mr peje kalo pegi makan kat situ dia cakap dia dengan kawan2 oder sorang 3 jenis makanan ahahha gilakan tp jgn risau licin dorang makan aku rasa dorang neh ada saka makanan kot ahaha

♥ Bob Republic ♥

Posted by annapeje at Friday, September 05, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
dear beger beef n beef  bacon ..mr peje ingat deer beger ahaha
arfa patut belikan dia chicken beger tp mcm dapat lamb jerk ahahha
nasib arfa makan tanpa banyak soal tp sian dia charcoal bun dah habis 
selfie dengan afrina ..sangat gud gurl oke dia bole pg supper ahaha 
abang arfa kedebob 
ahahhaa chill sangatkan tp afrina sian x leh makan lg hehe 
r
  ribs n nachos sedap cuma daging dia liat ahaha
 
hari cakap dengan mr peje rasa macam nk makan beger tapi nak makan kat luar ahaha sambil layan teh or kopi tarik tros dia ckp jum try beger bob republic nak x ? huhu dia kata kawan dia pegi cakap sedap...mak oke jew..lagipon x jauh mana dekat manjalara jew google sesiap kat rumah hehe...memula tue telajak kedepan rupanya dia dekat bulatan yg pertama tue...senang jer cuma dia dalam kawasan rumah yg berguad berpalang so mcm eh x kan kot dalam kawasan tue hehe masa kitaorang sampai x ramai orang lagi baru 2 3 meja jew lepas tue baru la ramai ...bagi aku ngan mr peje semua sedapppp kecuali ribs sbb liat tapi perapan sos n nachos dia mmg terbaek la rasa mcm makan kat tgi hehe... ada juga terbaca review orang ckp mahal la ...x sedap la tp bagi kitaorang sangat sedap la pasal harga tue aku rasa mmg murah kot mana ko nk dapat ribs murah kalau makan kat tgi ke chilis ker mana ko nk dapat harga rm14 x tau la plak kalau ada tempat lain yang bole bagi harga makanan western semurah itu mmg la x kenyang sbb 2 ketul jew..nak plak ribs mmg x banyak isi huhu maybe dia x biasa makan ribs kot eh ahahha so sesiapa nk try tue neh alamat dia

Bob Republic Menjalara 
(hadapanRestoran Spicy Kitchen)
Jalan 3/62, Bandar Menjalara, KL 
dibuka: 5.30pm - 1.00am tutup setiap hari selasa

Thursday, September 4, 2014

Hentian duta

Posted by annapeje at Thursday, September 04, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
aritue pupah g umrah x dapat anta pg airport so anta naik bus pon bole hehe 
isi perut dlu sblm perjalanan...tp nampak tak orang yang tak baik bus lago hover huhu 
arfa basuh tangan guna mineral water jer haha 
 
smlm hantar mak abah n acu balik ipoh
memula plan dorang nk balik naik train ETS
tp alangkah bagusnya 9.30 kaunter dah close kat sg buluh tue huhu
dia cakap pg kl sentral sentiasa buka :P
gila bapak jauh nak pegikan
dah la smlm balik lambat dari ofis sebab jalan jem :P
nak bawak mak abah makan pon x sempat
nasib la kat hentian duta sempat makan nasi lemak
bus pon smlm pukul 10.30
tp lewat 10 minit camtue
kitaorang tunggu bus sampai 
n mak abah naik bus teros gerak balik ..yer la esok aqil nk sekolah
dengan nk kerja lagi
patut nyer abah mak balik hari ahad
tp paham-pahamla orang tua bukan bole duduk rumah orang lelama
 
 

Wednesday, August 27, 2014

Ayam penyet dgn acu

Posted by annapeje at Wednesday, August 27, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
apa benda la buat tue aqil ooii 
hensem boy mummy 
sebok sangat dgn enpon.. 
x tau la kene sabotaj ke apa gambo camneh :P 
afrina cover sket pipi tue ahaha 
mummy n baby debob....nk pakai tabita la camneh T____T 
lapo perot tros 
lps buat break dance chill dlu dpn tangga baru remaja ahaha 
mat air pancut namanya ahaha

neh ari apa tah lupa 
mak skrg bz rumah tunggang langgang
blog apakan lagi
sbb acu tgh x sihat :( dgn aku skali rasa x sihatnyer
aritue bawak acu makan2 kat curve
sbb tau acu suka makan kan
so bg dia try ayam penyet
dia pon ckp sedap beselera makan huhu
doa moga acu cepat sembuh ya Allah
moga aku juga tabah n kuat besabar 
kalau acu sembuh nanti kita bawak pg makan2 lagi tau
bebudak n mak bapak budak pon hepi
janji dapat makan kan
pastu melepak tgk air pancut
wat senaman lari keliling air pancut
menari break dance mcm arfa ahahha
tue pon dah buat kitaorang hepi
see x payah nk beli toys bagai 
sebenarnya senang jerk kalau kita
pandai cara nk happykan anak2
x perlu belanja besar2 sangat hehehe
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review