Wednesday, April 22, 2015

Mee udang berasap Uptown Dengkil

Posted by annapeje at Wednesday, April 22, 2015 3 love aqil&arfa Links to this post
 
acu dengan meggi udang neh sangat sedappp 
 
terliur balik sedap plak huhu
 
mak makan sizzling bole la 
 
arfa order spegetti
 
anak dara neh orderkan nasi lemak ngan telor dadar sbb ayam dia berempah 

dah lama nak pegi asik x jadi
semalam pon nyaris x jadi sebab aqil batuk2 sampai termuntah dalam kereta
ingakan nak balik rumah jerk
tapi dah dekat nk sampai 
so mr peje dropkan kitaorang dulu then
dia pegi bwak aqil beli t-shirt kat sakan
sbb uptown dengkil neh bulan depan baru start meniaga baju2
uptown baru bukak so ala kadar jerk la
aqil semalam tido jerk langsung x makan
tujuan pegi sini sbb nak makan mee sizzling dia
tapi hampa dan kecewa huhu
tapi mee maggi dia mmg terbaek sedap sangat
sbb yang meniaga neh opismate hehe
dah lama dah dia promote gerai dia neh 
smlm perasan ada kerang sambal 
neh dah nak balik baru perasan huhu
waffle bulan depan baru buka hahaha neh klakar :P
ada gerai pisang cheese keje coklat tutup plak :P
ada sate , coconut shake , nasi ayam kukus nasi lemak puyuh berempah
western food...roti jala , mee rebus 
 lenkali boleh datang lagi cuba makan kerang ke nasi lemak ke 
tempat makan selesa sbb x ramai orang mcm uptown damansara hehe
rindu plak nk pg sana kihkih
sblh neh ada carwash so sambil makan bole la cuci keretakan
kebetulan sbb aqil dah muntah kat dlm kereta huhu
uptown dengkil neh mmg dkt pekan dengkil jerk pon

Monday, April 13, 2015

Day 2 @gurney hotel

Posted by annapeje at Monday, April 13, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
 ala anak dara sorang neh masham nyer muka 
 
yang dua orang tue bkn apa sebok nk membeli belah kat cafe shop tue mls nk layan 
 
acu n cikna ...penuh meja semua licin ahaha
 
main pasir ahaha 
 
 tengok bkn main gumbira betoi ank dara sorang tue dapat air...x nak naik tau 
 
cantikan tp jgn mimpi la nk mandi kolam ahaha
 
khas majala ibu dan anak wakaka
 
sempat lagi ko yer afrina kan
 
 tunggu daddy nk check out
 
 afrina dah pengsan time lunch
 
 sepinggan 27rm ahahaha 

hotel includ breakfast untuk 4 orang
memula ingat aqil kene bayar tapi budak cafe tue cakap x payah bayar
eh tq la sbb aqil pon bukan makan sangat 
jimat disitu kihkih
makanan dia ok juga sbb walaupon x byk sangat pilihan
tapi makanan dia sedap2
mak mcm biasala x baper nk enjoy sangat makan
kejap ank dara tue nak tue nak neh la 
ahahaha 
lps kenyang2 makan bawak dorang pg pool
bagus juga da tempat main pasir
sbb laut dpn hotel kan x bole mandi n main pasir
seronok la budak berdua tue
yg sikenit tue seronok berendam
sambil minom2 air ahahha
lps setel mandi kolam bersiap2
then chek out
then mr peje bawak makan nasi kandar deen
orang bukan main ramai beratur panjang
tapi bila makan nasi wanggey ipoh lagi sdp 
ahahhaha
buah tangan pon x der beli
kedai jeruk pon x jumpa kat mana ahahaha
so lenkali kita pegi lagi yer mr peje kihkih
x puas makan pasemboq ngan seafood x sempat nk makan

Friday, April 10, 2015

♥ Day 1 Gurney hotel penang ♥

Posted by annapeje at Friday, April 10, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
 
kat lobby semenatara tunggu daddy cek in
bahagian dapur 
 
toilet kitaorang luas best giler hehe sbb ada jakuzi tp x sempat guna ahaha
 
bilik acu n cikna pastu malam pos aqil sorang sbb mana muat katil kitaorang arfa lg afrina lg ahaha
 
best sangat sbb pagi dorang nak mandi kolam x kan nk jakuzi kan cek in pon dah ptg
bilik acu terang sket 
 
bilik kitaorang ada tv n meja tulis
 
view dr bilik uwaaa rindu nk duk penang lagi hahaha cantikan n tenang jerk rasa...ting 31
seronok bilik view laut huhu
 
mee goreng tuk acu n cikna
spegetti tuk afrina
arf
 
arfa n aqil order sorang satu burger sbb kat kenduri x der lauk nak makan ahahha

terliur plak aku tgk nk rasa lalu sbb dah keletihan
  
parking kat gurney mall sbb nk makan kat area gurney street kot
 
ahaha pakai baju long sleeve skali amik ko panas udara kat luar cecepat naik tukar baju
sesiapa nk jalan kat penang waktu malam pakai singlet jerk la lagi slesa

lps habis jerk kenduri bertunang aril 
kitaorang tros gerak ke penang 
tapi neh bukan reramai la 
cuma bawak acu n cikna sbb book bilik suites
nk ajk abah mak sure la bz kan sbb baru lps kenduri 
sedara mara n jiran yang lain lagi x kan nk join
awal dah book gurney hotel neh
terbaek la juga hotel neh mak suka
owh yes aku kan second time pegi penang
ahahha kesian kan
tapi syukur la dapat juga cuti2 malaysia walaupon sehari hahaha
check in masa tue dah pukul 4 petang kalau x silap
sbb tunggu Q naik ferry plak sbb sblm neh naik feri waktu malam
mr peje cakap dia dah janji dengan kawan dia tuk pg lepak makan pasemborr
so masok bilik baring2 rehatkan badan n call room seervis
sbb bebudak x makan lagi masa kenduri x der lauk
tue yang sampai arfa hirup kuah spegetti ahahha dasat
burger pon sebiji dia makan
aku serius mmg x lalu nak makan dah letih
and mentang2 bawah ada starbuck siap oder sorang satu plak sbb 
mr peje singgah kedai nk beli sabun pencuci botol susu
sana panas mmg dahaga jerk la kan
bebudak bagi dorang bekubang dalam jakuzi lps mkn
lepas maghrib baru pg isi pewot
rupanya ada dua gurney hotel
ahahaha yang satu lagi tue mmg dkt dengan tempat makan
patutla kawan mr peje suh jalan kaki
yg staff hotel plak kata jauh
nasib la x jalan kaki kalo x memang aku balik hotel naik teksi la 
huhuhu
tapi x enjoy sangat makan 
sbb ank dara sorang tue ya Allah mengada sungguh
asik nk bedukung ...suh duk ngan daddy x nak 
adoi sian mak ko makan pasembor lelaju tau
apa gambar pon x dapat nk snap
kawan mr peje tue kawan masa dia time study dulu
lama gaks la sembang sampai aqil asik bebel nk balik
arfa nasib tido pengsan dalam stroller
tapi siyes best giler cuma masa la padat sangat
nk extend cuti sampai isnin kene pg kursus plak uwaaa stress mak 
takper nanti aril kawen kita pg bercuti lagi yer daddy hehe
simpan la duit lebih sket supaya leh tunaikan wishlist binimu ini kahkahkah
tp seronok tau duk area gurney neh dekat dengan padang kota  , gurney drive
dekat dengan soping mall gurney kihkih
bwh hotel ada starbuck , coffee bean , subway 
bilik pon baru buat renovation
so far tuk aku mmg ok sangat2 la
tapi kalau next time pg nak duk hotel lain plak hehe

Wednesday, April 8, 2015

♥ Selamat bertunang ♥

Posted by annapeje at Wednesday, April 08, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
menantu perempuan yang pertama 
 
da kids dengan pakcik kesayangan
 
tuan belog dengan bakal adik ipar  

sabtu lepas ke sik kedah
homak jauh gaks ahahha
tue pon lepas solat subuh aku tros siapkan botol n gerak dorang bagun
sebab slalu aku la yang paling lambat
sbb dorang neh kadang otw nk ke suatu tempat tue
berenti nk susu la poo la wee la mcm2 la ahahah
so dah bangun awal sempat la pg breakfast kat kak jah kannnn
hehehe sampai jerk dekat exit sik baru kitaorang tukar baju
tapi ada juga yang lambat
puan seri datang lambat ahahaha kesian semua orang stress
apa bole buat kan harap2 dapat la memperbaiki kelambatan tue
so sementara dorang menunggu puan seri
kitaorang pon gerak dlu sbb bebudak bukan suka 
tunggu lelama dalam keter
dalam pukul 1 semua sampai rumah tunang adik
so masok umh tros la gedebuk gedebak bincang
mak pon x dgr sangat bz si ank dara sorang tue bkn nak duk diam
dah la nk bekepit jew kejenya :((
alhamdulillah la setel urusan pertunangan aril n tunang
makan sedap lauk kampung ada ikan pekasam 
semua suka
tp kesian la bebudak kecik x der lauk ahaha
tepaksa la makan nasi dengan kicap

♥ doa selamat ♥

Posted by annapeje at Wednesday, April 08, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
rendang ayam ,pulut kuning , rendang tok , bihun goreng n pengat pisang  
amboi slera sangat la tue makan 
tapii memang sdp fav tue hehe 
kami yg comel kahkahkah 
dengan alish yg homei

neh jumaat lepas neh
mak n abah buat doa selamat kecik kecik jew sbb
esoknya hari pertunangan aril merangkap hari jadi juga
aril neh kira ank sulung lelaki la 
so kiranya pertama kali la mak abah bakal terima menantu perempuan
huhuhu
kitaorang plak bakal terima adik ipar perempuan kihkih
moga yang baik2 la hendaknyakan
makanan aritue sedap2 sampai licin ko ahaha
sampai tuan umh pon x sempat rasa 
pengat pisang jew pon yg sempat 
afrina neh la asik nk bekepit mak nk makan pon x dapat
takat tolong pas2 air , angkat jug jerk yang dapat
nk tolong lelebih jgn mimpi la 
ank dara tue kang melalak2 suh dukung dia asal mak dia bangun 
tapi kira bagus gaks la sbb kalau zaman bujang dlu
mmg aku la orang yang nk buat semuakan
yer la nk harapkan siapala lagi aku jerk yg paling rajin pon 
ahahaha
nasib la acu n cikna skrg rajin
bukan apa kesian plak kat mak tue semua dia kene buat
dah la dah tue
tapi paham la orang tua kan
kita suh pakai polistren dia nk pakai pinggan  
dah la bekepuk pinggan mangkuk  nk cucikan
apa2 pon happy la sbb makanan habis n ramai yg dtg
makanan sdp2 hehe

Monday, March 30, 2015

♥ Dinner with maktokn babah ♥

Posted by annapeje at Monday, March 30, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
menung apa la tue hehe
 
afra nk minum air dahaga
 
tengok anak dara sebok nk tgk menu :P
 
sempat snap yang neh jerk lps tue bateri mampos ahahah
 
mintah ihsan mr peje ahahaha 
 
afrina jgn nk cembang sangat bole tak...aqil enaf la nk tayang gigi ko yg rongak tue :P
 
afrina dah mcm puffer fish ahaha

balik dari rumah mid pegi umh maktok plak
sbb mr peje ajk dinner ngan maktok n tok abah 
kat hadramawt curve
lama pon x kuar  makan dengan dorang
kebetulan plak akak nina cuti tapi dia kuar dengan kengkawan
so dia just datang kejap jumpa maktok
masa tue dia datang dengan kawan dia fatin
amboi arfa sampai tersenget2 mata tengok fatin
miang ko ekkk mata pandang fatin jew ahhaha
mentang2 org tue cun
malam tue ramai sbb ada yg sambut besday party
so kene menunggu gaks la nk dpt meja
kalau nk makan kat curve neh
make sure datang awal kalo x mcm neh la 
semua restoren penuh
kalau bulan puasa lagi hazab oke
aku x makan nasi malam tue makn mix grill
ya ampun sedap giler hehe
mr peje pon cuma order roti ngan fahsa diet la kan
tapi anak x habis makan nasi dia la makankan kihih
tue pon dah share tuk 3 beradik sepinggan
maybe nasi plak mmg byk sepinggan
tok abah ngan pakki order nasi
habis makan
maktok order chicken grill
x habis tapau separuh
pastu aqil mcm biasalakan
order dessert tue wajib sangat
aku dah bebel bebel sbb ice cream plak
skali eh sedap nyerr ahahah tros share mkn dengan arfa
hehehe...acu ko geget jari la siapa suh ko balik ipoh kahkah
konon nk tayang kat dia g cameron makan strawberri 
penyudah mak pon makan ice cream strawberri oke sdp plak hehe

 

♥ Ioi Mall Putrajaya ♥

Posted by annapeje at Monday, March 30, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
tggu bapak order kecik jerk tempat dia  
 
neh mak punya 
 
kesian bapak order ayam goreng tp kene rembat ahaha
 
neh nak mkn fries jerk
 
amboi bukan main dok pilik ekk
sepit rambut dengan henbeg pakai tros ahaha blom byr lagi :P 
 
dengan ngan mid ..tgk tue abam remi jr tengok aunt anna jew hehehe

sabtu lepas plan nak ke ikea tepaksa dibatalkan 
huwaaa sedih nak makan meatball pon konpem la x dpt
sedaih sedih apa yang dihajati tepaksa dipospon bulan depan
betol ke x bulan dpn pon mak x pasti :P
so tros tukar haluan ke ioi putrajaya
dalam pukul 11 lebih dah sampai ahaha nampak x semangat di situ
alang2 bebudak x mengajikan
eh bestla sbb sana x crowded wpon parking byk keter
so sampai tros isi tank dlu
baru sng nk beli x der risau tkot bebudak laparkan
pg td makan biskut jew
mr peje ajk makan kat fuel shack
huhu sedap juga hotdog dengan fried chicken dia
bebudak nak mkn beger..tapi dah tau dah dorang x kan makan sangat
kasi mr peje makan tue pon dia cakap kenyang 
walhal sblh jerk maybe sbb patty dia tebal n dua tingkat
so dah setel isi perot
baru leh soping dengan aman hehe
nak belikan dorang baju nk pakai kenduri cik aril nak bertunang
pastu nak belikan anak dara tue henbeg
amboi mukan main suker dia
kesana kemari dengan henbeg ahahaha
wah kemain suka soping nampak
pantang nampak teddy dengan barangan budak pompuan
ok la nak mak hokey jerk
sbb dah risau takot terjebak dengan ultraman hehe
itupon memula masok pumpkin patch nampak henbeg kaler biru
tapi tali panjang sangat...so x nak la beli
dia dah ngamuk x  kasi letak ahahha
then laju2 ajk dia pegi masok dalam parkson
afrina afrina bukan main tau
pastu bila kita suh test baju bukan main suka dia
mak bapak pon suka ahaha
mainan pon pandai tau pilih yg gegirl punya
dia dok tengok lego pony ke apa tah
nanti raya kita suh daddy beli henbeg lagi tau hehe
yang abang2 x habis pau toys :P
sblm tue dah pau sorang satu jam ngan wallet
kemain tau abang2 neh
then belikan afrina kasut dkt kedai animasi hello kitty
comel sangat kasut2 dia
paling tebekenan henbeg kepala hello kitty
tp ya ampun mahal sampai 130rm
x jadi nak beli huhuhu
then dah setel beli barang apa yang patut
tapi adiah x sempat nak beli kat baby eshan 
sbb afrina ngamuk nk tido
susu plak dlm kete aahaha ampun yer baby 
then tros ke subang melawat mid n baby eshan
dah la sampai berpusing2 cari umh ahahha
walhal dah 3 4 kali pusing dpn umh mid :((
neh sbb sign board jln x der ahahha
tepon mid dia tido wkakaka
gamble jerk la p nasib la mid lps tue terjaga ahahha
tue pon rasa bersalah ngan mid sbb janji byk kali nk dtg melawat
tp asik pospon sbb bapak neh asik bz jew :P
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review