Thursday, April 13, 2017

Nia cafe ara damansara

Posted by annapeje at Thursday, April 13, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
 kesian nak main ngan kakak tp kakak tue dah 7 tahun mana nak layan kikiki
Nampak tue happy jerk begambo ngan kakak kayla  
ahkak makan mee goreng ...neh sedapppp terbaikk 
amik gambo ngan mak lang pon happy
amboi kakak ipar skrg dh slim melim sejak bukak cafe
penat katanya hehe 
 
neh sabtu lepas.... settle pegi pusrawi
mr peje ajk pegi umah mil
skali mil kata dia kat café sil
so I ikot jerk mr peje kata nk lunch kat café kakak dia
maktok skrg jd ketua chef kat sana kikiki
berpusing nak cari nia café neh
lokasi dkt Oasis Square
dah la sana dh banyak bangunan ...gila lama kot x pg ara damansara
mr peje order nasi goreng huhu x sdp
ahkak oder mee goreng sedap sgt
kids makan chicken chop ...yang neh sedap
roti jala pon ada sedap n lembut
pastu oder cucur udang ...neh pon layan
siap tambah fries la ahahah apa teruk sangat lapar nyer bebudak neh
ahahha sbb breakfast makan roti kot
kalau hari biasa lunch ada nasi campur
ahkak pon x penah try lagi
harga pon ok x la mahal sangat
to sil moga bisnes teros maju hehe
 

Wondermilk lagi

Posted by annapeje at Thursday, April 13, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
makan kongsi2 ngan mr peje romentik tak hahaha 
ohoii semua sedappp
mr peje order top apa tah lupa la plak ..ahkak mkn segeget jerk sbb dah full ngan cupcake 
haii time nak date neh ada plak la yang call interview keje
 
semalam saja wassap mr peje
ajk dia lunch date hahaha
skali dia kata ok jerk
apa lagi laju la mak ahahaha
cakap kat dia nak makan cupcake kat wondermilk ioi
dia kata jummm
nak ajk makan ana patin tempoyak jauh sangat
wahhh aman jerk makan berdua ahahaa
kalau ada triple A's memang huru hara
oder macam2 makan nyer tak sangat
asik nak main jerk
so skali skala kita deting berdua huhu
ingatkan nak ajk tengok wayang arineh
dah plak orang tue ada training plak haishhh
 

Wednesday, April 12, 2017

Hari keusahawanan 2017

Posted by annapeje at Wednesday, April 12, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
perkara wajib buat dalam kereta ahahaha
ada buat mini pet zoo ahahha wpon sendu jadi la kikiki
tgh tunggu turn nak pegang anak ayam pastu dah dpt dia humban :P
tudiaa berpeluh sakan anak dara sorang neh pipi jgn ckp mcm pakai blusher
tapi sebok nak makan nasi ngan ayam masak merah lagi

biasala spegegtti jerk la mampu adik abang tue ahahha
..bapak licin makan nasi hohoho
jum balik capek dahh
 
3/11/2017 aritue
sekolah aqil ada buat hari keusahawanan
tapi rasa bersalah jugak la kat dia
sbb pagi tue ada appointment kat pusrawi
so sampai sekolah dia dah tengahari
kita plak paksa dia makan dulu sbb pagi makan roti jerk
dia dah gelisah nak jumpa kawan2 sbb dah janji nak masok rumah hantu
ahhh bersalah nyer sbb kawan2 dia dah balik kot
pastu dia pon x dapat masuk rumah hantu sbb dah tutup
alamak sory yer abang nanti kalau kita balik Ipoh mommy bawak abang masok umah hantu kat lost world ...eh bkn mommy la suh daddy bawak hahaha
tapi tahun neh mcm x ramai plak yang datang
pastu cepat plak habis huhu
sempat bawak dorang pegi pet zoo
pastu afrina dah meraung2 nak main slide yang ada air
x dapat la nak oiii
ko sorang jerk yang bawak baju spare
abang2 mana ada ahahha
pegi hari kantin jerk pon tapi beli kupon rasanya habis rm100
huhuhu
beli apa jerk pon nasi ayam merah , karipap, kopok lekor
air milo ais , ice cream , laksa
hahaha takper la sekali setahun hehehe

Wondermilk ioi putrajaya

Posted by annapeje at Wednesday, April 12, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
abang aqil dengan burger nyer  
mr peje punya 
mr peje jugak 
neh mak punya huhuhu semua sedap2 hahaha
 
lama x pegi wondermilk
last pegi masa acu jaga bebudak neh kot eh ye ker ahkak pon lupa
sbb teringgin nak makan cupcake dia yang sedap2 tue
so ajak la mr peje pegi sana
bebudak tue pon makan x habis
arfa la siap tapau pastu x makan jugak burger tue
mak neh dah macam naga
makan cupcake yang mana dorang geget2 sket
pastu bapak gedik oder fries pastu x habis
makan laks balance burger aqil lagi huhuhu
pengajaran dia kalau pegi sini suruh dorang share2 jerk
bkn apa dah la pricey sket pastu makan x habis
neh mak marah hokey
tapi cupcake dia ko  bawak balik rumah
esok makan pon still ummmppp sedapppp
ala nama2 semua ahkak dah lupa kikiki
neh tengok gambar neh rasa meleleh air liur hahaha
dah la kopi beruang dia pon sedap
mr peje sorang jerk minum sampai 2 botol
dah la  masa sampai sini ada didi n frens
kopak mak kene pau beli patung nana 60 hengget plak tue
arfa plak nak gaks tepaksalah pujuk dia beli t-shirt kat uniqlo
dah kene beli 3 skali
asik kene pau jerk tau sobsobsob 
 

Tuesday, April 11, 2017

Urusan

Posted by annapeje at Tuesday, April 11, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
over sangat pose 
sementara tunggu daddy pegi bank kita begambar kejap hehe 
orang dah sekolah kurus dia makin kembong ahaha 
makan cream jerk  
 
neh lama kot kejadian huhu
moga dipermudahkan
tapi dah separuh jalan
syukur sangat2 walaupon x sehebat mana
tapi ahkak neh seribu rahmat hehe
balik dari urusan tue singgah padi 
bawak dorang neh lunch
dorang jerk suka makan tempat cenggineh
mak n bapak lapar nasi huhuhu 

Floyds Kitchen Cyberjaya

Posted by annapeje at Tuesday, April 11, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
arfa sorang jerk nak layan mommy :(( 
daddy masin (Afrina yang ckp kikiki) with Summer68 
arfa nk makan ciken chop share dengan adik mok dia 
aqil dengan chicken grill ...dia ckp taste like sate haha 
budak mengada neh rasa nk rotan montot dia huhu 
wahh hebat mr peje makan nasi dalam nenas kiki 
mak punya nasi goreng pataya
afrina cakap mcm loti canai jew :P
 
setelah pening kepala nk makan kata mana hahaha
mr peje kata jum try makan kat cyberjaya
yang neh kawasan dia jauh sket
nak explain pon x reti ahahha sbb yang neh cyber sblh putrajaya presint 11
orang kedai tue cakap baru 2 minggu buka
not bad juga makanan dia n x mahal sangat
siapa nak pegi bole google , waze or search kat fb hehe
tempat dia agak tersorok sket
sbb kawasan kondo
memang x ramai orang pon
masa kita orang pegi aritue pon ada la sorang dua jerk
maybe ramai x tau lagikan
 

Semangkuk Batang Benar

Posted by annapeje at Tuesday, April 11, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
neh lagi sorang oder x berhagak mcm kan makan
mak dia juga kene habiskan tapi sedap laweh kacang pon byk
hehehe 
 
amboi arfa beria oder air kelapa tau 
yang daddy dia ikotkan jerk
penyudah bungkus bawak balik pon x berminum :P 
neh mommy punya cendol special
siap ada tapai ice cream n pulut hahaha
tapi tapai dia mcm x sdp sgt plak 
daddy punya mee rebus daging 
mommy punya rebus udang 
haaa fav dia roti goyang
mak suka roti dia menarikan hehe 
berpeluh sakan ..yg neh senang air kosong jerk haha
 
mr peje tetiber ajak makan kat semangkuk batang benar
ehh apa plak x nak ofcoz bab jalan2 cari makan mestila sukaaa
kikiki
dah lama nak ajk tapi paham2 la laki mak neh
kadang kalo dia period ajak pegi mana pon x nak
tapi mood dia ok amboi dia plak melebih2 ajak tau
nak plak kalau kawan dia bg suggestion laju jerk
bini dia kalo dia kalau dia Tanya jerk baru dia pakai idea tue
sampai ati you ling ...I neh mcm no 2 jerk u perlakukan ahahha
jauh juga nk pegi batang benar
mcm rasa nk pegi Melaka hahaha
arfa n afrina makan bihun sup 
afrina makan sket jerk
arfa licin dia kerjakan nak plak dia memang suka sup2 neh
aqil pon makan sket sbb dia kata nk makan roti telur
peje kata mee rebus sedap ..ahkak rasa bole la
tapi nyesal x makan nasi campur
terliur plak tengok org sekeliling makan
tgk ayam goring panas2
lauk2 gulai pon byk pilihan huhu
neh kalau bawak mak n abah neh konpem suka
femes semangkuk batang benar neh sejak dorang viral kat fb
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review