Friday, March 27, 2015

Cabut gigi ♥

Posted by annapeje at Friday, March 27, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
ahahha nasib x nampak rongak
 
amboi ko bkn main nganga nyer nk tayang lubang idung ker

semalam adik wassap gambar neh
bgtau aqil dah cabut gigi
wahhh hebat bukan main cabut sendiri
berani plak mcm x percaya pon ada ahaha
pastu smlm balik keje dia dah siap tunggu depan pintu
bagitau dia dah cabut gigi
siap simpan gigi dalam poket :P
adoila
pastu dia pon dok citer la yg dia cabut gigi sendiri
n nak simpan gigi letak bawah bantal nanti tooth fairy datang
tukarkan jadi syiling :P
dia cakap kawan dia nama sarah bgtau
aqil aqil ...wah kemainkan banyak kawan pompuan 
sebijik mcm daddy :P
dah rongak la ank bujang mommy neh
bagus pon cabut awal kalo x nanti bertindih gigi
dah berani mcm neh tahun neh bole la sunat ekk abang aqil 
hehehe

Monday, March 23, 2015

♥ Roti telur cheese ♥

Posted by annapeje at Monday, March 23, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
memula potong roti camneh
  
sapukan dgn kuah prego sket kasi moist
tuang telur lepastu tutup dengan cheese
  
dah siap bakar hehe kalo nak lagi sihat n cantik 
letak la salad sayur disebelah hehe

dah  bosan x tau nak makan apakan
so saja la try resepi yg dorang share dalam fb
sedap mcm ala2 minum kat starbuck ke coffee bean ker hehe 
bak kata mr peje sedap la sbb roti tue crunchy gitue haha
 

Tuesday, March 17, 2015

♥ kelas mengaji ♥

Posted by annapeje at Tuesday, March 17, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post
Alhamdulillah baru start bulan neh hantar aqil mengaji balik
nampak gayanya jodoh mengaji dengan Haji Nuar neh panjang hehe
dulu memula aqil memang mengaji dengan dia sbb ikot maktok
tapi lepas tue maktok tukar mengaji dengan ustazah so aqil pon tukar mengaji dengan ustazah
tapi tahun neh kan dah duk puchong so mr peje decide
tuk mengaji dengan Haji Nuar balik  sbb mr peje kata dia nak ngaji juga
termasuk skali dengan arfa...mak suka sangat
nanti afrina dah beso afrina pg mengaji ngan mommy tau :D
cumanya bila mengaji dengan Haji Nuar neh dapat belajar weekend jerk la
so mr peje sila susun jadual bebetul yer
tekwando class pon dah byk skip
dengan aqil asik x sihat nyer ..rasa rugi juga la
tp kalau bole mengaji tue nak dia mengaji sabtu ahad
sbb Hj Nuar duduk dekat wangsa maju so agak jauh la
tapi mmg prefer dengan Hj Nuar neh sbb aqil mudah faham
nak mengaji dengan abang kat opis neh bole 
tapi kang mau tekebil kebil aqil nak paham or abang kat opis neh 
nak mengajo aqil tue ahahaha
mr peje ckp aqil dah dia hafal bkn dia dia kenal huruf
bila suruh baca mmg laju sampai ya
tp bila tunjuk dah dia nk baca balik dari mula ahahha
arfa plak mengaji sampai ta 
mommy doakan moga cpt pandai mengaji mudak hafal mudah ingat
setakat neh kalau tanya ckp nak mengaji lagi
tapiii dorang buat umah ustaz mcm rumah sendiri
pegi dapur mintak air la adoila malu mak tau
huhuhu
eh arfa dah pandai baca doa makan beserta maksud skali hehe
slalu dengar dia baca separuh jew 
kadang dia baca doa tido ahahhaa
good job arfa ...neh buat mak rajin nak mengajar
hehehe
 


Wednesday, March 11, 2015

♥ Fuel Shack @ayaer 8 Putrajaya ♥

Posted by annapeje at Wednesday, March 11, 2015 3 love aqil&arfa Links to this post
 
bakal pengantin yg berseri dgn jerawat ahaha stress la tue
 
 kaunter bayaran
 
dedua order sama patut order la lain lain patu kongsi2 ahaha
 
original shack
 
me n bakal perantin..tp apsal mak lagi glowing dr ko lala ahaha

neh mggu lepas neh
ajk lala teman amik ic yang dah siap
tapiiii sebab ada orang slalu punggah wallet n henbeg mak dia
jadi mak dia x jumpa mana pegi ic sementara
tp sebenarnya ada tercicir dlm kereta
afrina neh kan nk kene babab tau huhu
dah alang2 ke sana so ajk la lala try hehe
neh yuy la neh cakap nk pegi sini
tros mak teruja nak tau ahahaa
tapi x menyesal pegi 
sebab sedapppp
nanti nak ajk mr peje legi la hehe
nk try ayam goreng dia dengan hotdog mcm shedapp jek kan
hehe
harga pon x la mahal sangat n x la murah sangat
sebiji beger dari 14 hingga ke 18 kot eh lupa la plak
tapi agak besar la juga bole share2 gitue
neh pon amik ko sengkak pewot nk habiskan kan lala kan
ker kita  neh dah kuwus ahaha

Friday, March 6, 2015

♥ Popia banana chocolate chip ♥

Posted by annapeje at Friday, March 06, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
 
 pisang n kulit popiah
ice cream perisa vanilla n chococlate chip 
 
taraa dah siap

hehe senang jerk pon pisang tue potong slice2 jgn nipis sangat
susun atas kulit popiah pastu tabur choc chip
then lipat ,...pastu goreng dlm minyak yg panas
toskan minyak then hidang dengan ice cream barulah terangkat ahaha
setaraf dah makan banana fritters kat tappers ke madam kwan ker
kuikuikui

Thursday, March 5, 2015

♥ The Loaf Cyberjaya ♥

Posted by annapeje at Thursday, March 05, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
donush namanya x gebu mcm donut tp crunchy sbb dia pakai pastry puff
satu perisa kelapa satu lagi cinamon 
 
mak rasa minum neh la smlm mak kene migrain ..gewdik lagi minom latte

smlm bejanji dengan mr peje nk singgah dpuzle lps keje
sbb mr peje kata dia nk buat chicken grill n fruits salad
pastu laju jerk ckp nk join sbb nk buat dessert skali
neh gara2 tgk illi mangkuk tingkat tue
mak buat popiah pisang choc chip
setel menggulung mak kene migrain jd hold dlu dalam peti sejuk tue
neh nasib bole datang keje
balik keje kang baru goreng huhu
dah gulung banyak tau sbb nk hantar ke jiran sblh
sbb nk pulangkan piring dia hantar kek aritue lama dah hokey ahaha
smlm petangkan hujan 
sementara nk tunggu hujan reda mr peje ajk lpk minum
mak nk g coffe bean 
tp pakcik neh sebok nk pg loaf dia kata dah lama teringgin nk mkn donush
hoverkan laki mak neh
tapi lama weh tak pg the loaf 
roti dia kan sedap2 tp mahal bole tahan 
jadi sekali skala jerk bole pg hehe

♥ Grill lagi ♥

Posted by annapeje at Thursday, March 05, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
amboi arfa sedap sangat ker hehe 
 
bukan main beso pinggan letak hayam
yang kene basuh kang bini juga
camner x kuat bebel ahahha 
 
fruits salad...ada anggur hijau ..tembikai kuning ada lettuce plak tue ahahha

mr peje neh dah datang demam memasak
neh nk bako ayam lagi
sila2 masak mak makan jew
tapi frust smlm kene migrain tahap habis tenaga
muntah 3 4 kali
bkn mengandung tau ...bukannnn sama skali ahahha
mak langsung x berani nak makan kang takot muntah lagi
balik neh jerk la kot nk makan
mr peje neh pon kan dia tak simpan fruits salad neh dlm peti
membazir jew semangkuk besar
tue la buat lagi mcm nk makan 10 orang
kalo bini x monitor siapla ada jerk la yang dibuatnya
kang bini tego majuk plak x nak masak ahaha
manjew laki mak neh maklomla ank bongsu kan
bukan boleh tego sangat
cer kalo dia menego bini siapla bini dia amukan puaka tirod ahaha
adeh tatap gambo jerk la kihkih
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review