Wednesday, July 23, 2014

♥ puri apple ♥

Posted by annapeje at Wednesday, July 23, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
ini puri apple..afrina tepaling suker
puri kurma

smlm kan i cuti...so apa lagi kita pon buat la puri apple
ahahha mcm gempak walhal petik jari jew
kahkah
rumah x der blend so aku just masakkan apple dgn sedikit air dlm periuk
kemudian dah empuk n berbau wangi
aku lenyek n tapis pakai penapis teh
aku buat separuh apple plak
ahahha so sikit jerk la
dah mengamuk cik adik afrina kita
sbb dia suka sangat mkn puri apple
happy tau bila tengok anak makan
hehe
sbb kalau bubur nasi kosong dia x nk mkn :P
maybe x sdpkan
aku x der buat rule mcm 4 hari apple 4 hari kurma
aku hantam jerk ahahaha sbb dah keje kan
nk harapkan mak mertua paham2 la org tua
mak sendiri pon payah nk handle
bak kata  mr peje abang dlu makan oke jer :P
igt sabtu neh nk try bg makan pisang or avacado plak huhu
apple n avacado x yah masak tros lenyek jew
kurma aritue aku stimkan 
pastu aku lenyek n tapis
ala google n utubekan ada hehe

Monday, July 21, 2014

♥ soping raya lagi :P ♥

Posted by annapeje at Monday, July 21, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
Allah lebor nyer muka ahahha ...mari hantar abg aqil mengaji dlu
 sementara tggu aqil habis mengaji ..Allah somel sangat mikayla skrg neh

ahaha siap pegang tgn tue adik kakak
ngorat ank dara ke ngorat ice cream ank dara ahaha
dah siap buat part time abes semua kasut dia susun :P
neh namanya bapak mithali kihkih
Allah kita sebok nk soping dia pon sebok nk
anak dara sampai ketiduran kepenatan ker cik kak
paling menggoda califonia roll aumm nk lagi 
 amboi mcm kakak mithali gitue

afrina suka sangat sbb dia x der kakak ahahha eh mummy kan ada mcm kakak juga :P

sabtu lepas ajk mr peje pg carik baju raya mak kat curve
ckp kat mr peje lepas antar aqil kita pg la senang sket
ahahha
bkn apa arfa kalo abang dia x ikot dia behave sket
kalo x dia pon sama naik :P
abang plak dengar jerk nk pg rumah maklang dia
x heran pon nk ikot hahaha good2
sbb nk beli barang mak jew barang dorang dah beli
so ajk mr peje masok charles n keith
aku neh kalo dah masok banyak kedai mula la penin ahhaa
nasib baik la perunding imej ada
so dia la kene decide mana yg sesuai kihkih
tue baru beli kasut raya
baju raya x beli lagi uwaaa
dah la penin nk pilih
pening plak tgk regee uwaaaa 
bila la gaji nk bekepuk huhuhu
ada plak org beli lego raya
haish stress tau lari bajet mak ko neh dah la duit x bape nk bekepuk
tp mengenangkan dia jarang beli mainan
so belikan juga
ahaaa bagus jumpa bos lama kat situ kihkih
pastu singgah
mothercare kejap singgah beli kasut afrina lagi ahaha
yg aritue rasa mcm x best :P
igt nk bebuka kat sana curve jerk
tp maktok call mintak tolong hantar ke rumah kak lin 
sbb kereta dia rosak
dia nk berbuka kat sana so tros la join skali
so tepaksa la soping lelaju
nak cuci pandora pon x sempat :(
haihh pakai baju yg ada jerk la camtue :(( uwaaaa
 

Monday, July 14, 2014

♥ Afrina ♥

Posted by annapeje at Monday, July 14, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
alooo saya dah buleh makan 
sedap sangat  sampai nk makan sudu ahaaha
ini masa hari first kasi afrina makan bubur nasi kosong
tp smlm dia batuk n selsema 
so x jdi nk bg dia mkn puree buah2
nanti dah hilang batuk baru kasi
tp afrina dah mkn biskut huhu
memula nk buat secara beperingkat
tp dah dia duduk dgan maktok ikot jerk la
bak kata daddy abang ok jew ahahha
ok la i ikot jew mls nk menderhaka 
ank dara ada 2 lagu fav kat utube
satu twinkle2 little star dgn the wheel on the bus 
kalau bukak x beganjak fokus oke ahahaa
kalau nk tdo lene nyanyi lagu selawat ke atas nabi :D
esok nk try buat puree kurma la
harap baby suka x suka pon mummy suruh makan juga hahaha
afrina skrg dah kenal orang
if balik keje dia dah melonjak2 suruh dukung dia
dgn daddy dia lg la eksyen takat sengih2 jew dia layan
bila suh daddy dia dukung mula la menangis
aritue pg umh sil
ada satu maid dia x penah tengok afrina lg
bkn main la si marlin tue nak dukung dia
skali mengobakkk satu umh ahahha
susah la mummy camneh
mmg kalah ada henbeg prada ke lv ker
henbeg afrina lg kene kendong 28 jam :P pitam 
hahaha
bab berjalan no satu
tau jerk kalau kita nk pg jenjalan
melonjak2 dpn pintu :P
hai lah neh ikot perangai daddy ngan abang2 neh 
kahkahkah
 

Wednesday, July 9, 2014

♥ afrina ♥

Posted by annapeje at Wednesday, July 09, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
smlm bawak afrina pg cucuk 6 bulan
kali neh bawak kat alam medic pelangi
sbb kat situ jerk ada stock huhu
amboi afrina berat dah 7.6 huhu
selamat membesarkan peha dgn maju jaya kihkih
meraung kejap jerk masa kene cucuk
pastu ok dah x nangis pon
alhamdulillah x demam juga
act dah stop bfeed afrina sejak bulan lps
sbb aritue demam susu mmg merudum
plus susu pon mmg x byk
n afrina pon dah minum susu formula
tp syukur sgt2 afrina jarang x sihat
sedih mmg sedih sbb x dpt bfeed lelama
tp apakan daya bila bg afrina nyusu pon dia ngamuk2
sbb x ckupkan huhu

Monday, July 7, 2014

♥ pasar ramadhan di shah alam ♥

Posted by annapeje at Monday, July 07, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
 afrina tengok jew kakak kasih
 tengok maklong plak ahahaha (afrina kaki jgn nk gemuk sgt bole ahaha)
 ha aqil cpt pilih nk beli apa kat gerai maklong ahaha
 pakcik paeh tengah bz menggoreng tauhu
smlm kitaorang pg melawat maklong 
sbb dia meniaga tahun neh kat pasar ramadhan kihkiih
bagus nanti bole kasi doet raya lebih tau ahahha
maklong jual tauhu kukus goreng sedapppp
menyesal x beli yg frozen punya
maklong ada  buat yg frozen juga so bole la makan time sahur
sampingan2 maklong jual cream caramel neh pon sedap x hanyir
ada puding laici n kuih sagu
puding laici x mkn lg
sagu mmg x suka so x beli
ikotkan maklong dia nk kasi free
tp mr peje bayar juga sbb dia kan meniaga
kitaorang dtg jauh2 pon sbb nk support kakak sendirikan :D
gerai dia betul2 belakang dipalma hotel
mr peje kata nk pg lagi mggu depan
hehe mcm x pecaya jew
yer la sbb jauhkan 
smlm dah la dgn jln jem kaw2
pukul 7 baru sampai sana ahaha
so kitaorang berbuka dlm kereta jer kat tapak bazar tue
to maklong doakan agar bisnes maju
ada juga suruh dia buat pisang cheese huhu sdp tue terliur neh :P

♥ afrina 6 month's ♥

Posted by annapeje at Monday, July 07, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
comel headband kita mummy beli dkt opis dia hehe (pose merangkak)
sabtu dah bagi dia makan bubur nasi kosong haha tp dia x nk mkn :P

ahad semalam afrina genap 6 bulan 
alhamdulillah syukur
afrina x der kerap demam or sakit apa2
cucuk bole plak lupa smlm ahaha
so balik keje arineh baru nak bawak cucuk :P
afrina skrg dia kuat membebel
pastu dia dah tros jerk nk merangkak
cpt  betul baby ...bagus neh berkat doa 
mummy suh jalan cepat2 ahaha bole gitue 
nanti balik nk beli biskut tuk afrina geget
pastu nk belikan buah kot2 dia nk mkn puree buah plak :D
dah beso dah ank dara mummy neh hehe


♥ abang aqil berpuasa ♥

Posted by annapeje at Monday, July 07, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
manjer makan pon nk besuap huhuh 
sabtu lepas kiranya pertama aqil tuk aqil belajar berpuasa
dan pertama kali la dia bangun sahur tuk berpuasa
dlu kecik2 ada la juga dia bangun join sama hehe
tp pagi tue dia mcm mengantok2
so dia ckp " i want daddy feed me "
ok la layankan aja :P
tp dia puasa separuh hari jew
ahahhaa
lepas balik dari mengaji tros mkn spegetti dgn arfa ahahha
yer la tergugat iman dengan adik dia :P
hari sekolah dia x puasa
if dia cakap dia nk puasa barulah kitaorang kasi dia puasa
sbb dia ada citer yg sofea iman puasa
anak lelaki neh dgn anak pompuan x sama
aku dlu sendiri ckp nk puasa :P
insyaAllah tahun depan baru kita suruh dia puasa betul2
lgpon sek rendah ramai yg puasakan
sbb sekolah dia ramai cina
kalau tadika yg full melayu maybe dia pon 
seronok nk puasa sama 
satu kekurangan la kalau kita x hantar ke tadika islamic
tp x per sebagai mak kita pon bole cuba
mcm ajar puasa ajar menghafal doa2 n surah2 pendek dirumah
tp kene la rajin yew hahaha
ok abang aqil nanti kita cuba puasa lg yew mggu depan :D
seronok tgk anak2 kawan yg berpuasa penuh
tahniah tau tumpang bangga 
tp abang aqil puasa separuh pon mommy tetap bangga :D
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review