Monday, August 3, 2015

♥ BSMP Open Houese ♥

Posted by annapeje at Monday, August 03, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
antara juadah...nama x hinggat agaga
ice kacang pon hader

suasana hari raya :D
cpt ikot aunt anna buat peace ahaha
haaa sbb Nampak gojes dlm gambo neh wajib letak ahahha
neh sbb melekat aura orang cantik sebelah la neh
haaa group tua kertua sewel ...frens 4 ever..cewahh mcm sekolah plak ahaha
 
neh last kot open house BSMP
lps neh tukar nama dah pecah2 unit2
mak terlambat dating
bz mekapkan akak2 kat bawah neh
dah x der gambar potong kek ari jadi reramai
uwaaaa
dah nama nyer open housekan
so acara makan secara berjemaah jerk la
dapat plak geng perot tangki
kahkahkah
tapi kali neh menu pon mcm sket jerk
tp kenyang la kan
mak tahun neh pakai baju tahun lepas jerk
nyesal plak x beli baju vogue tahun neh ahaha
yer la bajet lari
300 tue nangis gaks nak bayar
tengokla kalo raya haji ada jual mak g ajk peje beli
tue pon kalo dia nak bawak la kan :P
eh jap lagi ada jamuan raya bhg Pengiklanan
ada kambing golek hehehe
 
 

 

Wednesday, July 29, 2015

♥ henpon baru ♥

Posted by annapeje at Wednesday, July 29, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post

 
tenkiu mr peje belikan henpon bkn ipon ahahaha
neh sbb Lenovo tue dah nazak dikerjakan afrina
mau x nazak asik kene campak
bila x kasi dia beguiling kat lantai
sayangkan anak mak kasi jerk la
tapi henpon x la mahal bkn ipon mahupon ipon plus
tapi canggih la sbb bole wassap fb insta ahaha
neh pon dah #syukurselalu kihkih
pastu Tanya la mr peje
"ling neh kire hadiah hari jadi ker ...harijadi x dpt adiah lagi ker? "
mr peje : haaaa neh kire in advance la harijadi x dpt dah
uwaaaa ye ker hukhuk redho jerk la
dah anak bederet nehkan apa jerk yg ada
nak plak tahun depan arfa dah nk sekolah
huwaaa serammmm ahahaha
neh tepon xiomi...mcm giyomi pon ada haha
tq mr peje ..u x belikan Ipon pon I shayang u
kalau u beli lagi I shayang2 u ahahha
kbyeee :P


Monday, July 27, 2015

♥ Beraya ke Ikea ♥

Posted by annapeje at Monday, July 27, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
Stampede!
Grill Platter of Lamb Chops, Rib Eye, Chicken Thighs served with Wedges
makan berdua x habis neh kene makan berempat baru habis kot
bako bang jgn x bako..siap cakap kalo nk amik gambo cepat dia tunggu ahahha
sangat memahami kahkah
dah mcm sama besar da dengan kekasih hati
boipren2 kesayangan yg menguji iman kesabaran ahaha
neh lagi la uji tahap dewa penya perangai ...asal bole jerk dia landing baring atas lantai
nangis wehhh
abang ling plz be nice ...mommy letih la asik marah abang jerk
x nak abang long membesar dengan marah jew T____T
Nampak tue ramai nyer umat Malaysia buat pelaburan kat ikea
maklomla duit raya banyak ahaha
 
ahad mr peje ajk ke ikea ...ada open house katanya ahahha
tipu jerk la jgn percaya
misi nak mencari barang sket tuk anak2 teruna
tapi hampa sebab habis stock
geget jari la semua uwaaaa
dah la penat sabtu x habis
masok ikea mak kau ramainya
sementara tunggu mr peje aku duk bertapa dengan bebudak kat luar
umpan dorang dengan ice cream, hotdog & donut sorang satu
yg kecik dari x makan ice cream pon layan
dah la mak ko sakit kaki
bole plak dia nk belari cak2 dalam ikea
mmg la nk kene ikat jerk dlm stroller
abang2 asik nk begado
kasit satu cubit sket diam tapi pastu buat lagi huhu
dah keciwa bawak hati ke curve
lepas rindu kat kat curve plak hahaha
mr peje memula cakap nk mkn nasi ayam penyet
dah pastu tukar fikiran plak
masok goodsaltz
bebudak oderkan oreo milkshake & aglio oli (yg neh homaigod shedap)
tue kalau letak cili lagi sedap tue
tapi sbb bebudak punyakan
dorang share bertiga
tue pon agaknya dah kenyang dorang makan ala kadar
kalau x slalu x cukup tue sepinggan
bapak lagi la x sedar diri
ingatkan dia oder lite2 jerk
skali hambik slambak hokey
dah la acu x ikot sbb cikya ada kat umah
sedap mmg sedap
tapi maybe sbb letih kot plus musim raya
ikotkan mak makan kek jerk pon x per hehe
so tapaula ...acu mkn mlm td kat umh
ada balance bwk pg opis share makan ngan lala kat opish lagi
seronok la 3 orang tue kan kaki bejalan :P

♥ close house haha ♥

Posted by annapeje at Monday, July 27, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 model pasu bunga
 cantik x baling air beli kat giant hehe
antara juadah ..yg aku  masak bihun tom yam jer hehe

 along sekeluarga
 biras n anak2
 kakak nina n afrina
 afrina n kakak crisya
 tuan belong n farah
 tah bila dia rembat tepon kakak dia neh
 dgn maklong n kazen
mama liza & bakal adik ipar
 
sabtu lepas ada la buat makan2 sikit
memang plan nk buat tuk adik beradik jerk
sbb rumah mak neh mana lengkap
huhu malu nk ajk orang hehe
neh pon tunggu bapak begaji ke tak
kalo x begaji mmg x buat
dah pokai maklomla raya huhu
tapi bila ada kazen2 yg nak dating kita jemput jerk la
makan jerk la apa yang ada
tapi lelaju kol abang sate suh tampah
ahaha dah la dengan orang sate sejam dating lambat
haku dah macam nk jamu orang makan apa neh
dah la beli lemang n masak rending jer
pastu buat bihun tom yam jew pon
tghari tue makan nasi ayam madu dengan nasi minyak
tue pon portion mmg tuk family along dengan mak mertua
tue pon mak mertua yg masak hahaha
bertuah badan kihkih
tapi sbb along datang lambat
makanya kitaorang pon x makan lagi
mak plak merajuk balik awal aahaha
adoila memacam tau
siapa yg datang awal tue merasa la makan
nasi minyak yg mak masak
sedappp ooo x tipu
mil kalau masak nasi minyak ke nasi lemak ke
nasi ayam ker mmg terbaik
jempot jiran rumah sblh tue
pastu malam mmg adik beradik
yer la I neh adik beradik ramai
8 orang yer ahahha so x berani la nk jempot kengkawan sangat
kang takot makan pinggan polistren jer
ahahha
bajet pon x banyak huhu
neh adik kat bangsar tue pon x datang besabo jer la
nasib la ada kazen yg last minit mesej kat fb nk dtg
pastu mr peje jempot kawan2 dia
sory yati x dan jemput ko skali ahahha
 

Thursday, July 23, 2015

♥ pertama kali ♥

Posted by annapeje at Thursday, July 23, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post


mr peje punya ...sedappp
bebudak makan ayam goreng ..tp pedas la plak
afrina starter mkn nuggets :P
 
kesian kat mak tau
tahun 2015 baru pertama kali makan marry browns ahahaha
neh pon sbb masa pregnantkan afrina teringgin sangat nk mkn
pegi jerk dah tutup pegi jerk dah tutup outlet tue
nasib la afrina air liur x meleleh
smblm gerak balik kl isnin tue
mr peje ajk lunch kat sini
mls nk makan nasi kat umh mak
sbb bebudak neh kang bkn nk mkn sangat
so pi la try MB kat meru mydin
bkn main seronok jer dorang
pastu beli jam sorang satu
afrina pon ada
tapi jgn Tanya jam tue mana
dah tatau mana dorang campak
tggl tali jerk kot :P
 

♥ raya bertampal dahi

Posted by annapeje at Thursday, July 23, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post
Nampak x tompok2 darah kat baju..dkt belakang pon ada

 nasib la dah happy bagi makan coklat satu bar
neh slps pg klinik kali ke 2 and letak gam
x dpt la bebaju biru sama dgn afrina...tp mak suka la dress zara neh cute sangat bila afrina pakai :D
 
 
malang x berbau yer tak..raya ke 2 tue ada tetamu datang dari Kedah
tuning adik sefamily
masa tue afrina dok ajk pegi luar
dia x nak duk dalam rumah
so layankan ajer la sbb ada orang kan
mak pon sambil2 tue sapu la simen depan rumah tue
dah anak dara tue main atas rumput plak so tros la ckp kat dia
"afrina jgn main kat rumput "
tros dia pon nk pijak simen ..tapi x lepas sbb simen tue tinggi sket jerk pon
yer la afrina neh peha n betis kan beso ahaha
elok pusing nk letak penyapu
dia dah dok nangis sbb terjatuh terhantuk kat pasu dpn rumah mak
skali tengok dah menitik2 darah YA ALLAH
darah banyak plak tue mau x panic
tros jerit panggil mak suh kasi tuala bersih nak tekap dahi dia
hui nak menangis pon ada rasa bersalah pon ada
darah plak sampai tutup mata mengalir nyer
Allah mmg rasa nk pengsan bkn sbb tgk darah tp risaukan ank dara tue
mr peje plak x der keluar pegi makan nasi wanggey
sempat lagi kan bapak dia tue :P
so pg klinik dengan adik jerk
nasib ada klinik bukak kat taman meru tue
tapi doc dia neh pening ke apa
sbb aku ckp x nak jahit ...nak letak gam jerk
memula dia ckp ada lps tue kata x der plak
letak plaster jerk
dah la cuci ala kadar
so balik rumah ...mr peje dah ada ajk dia pegi klinik lain
pusing la kat pecan Ipoh la ...Ipoh garden la
last2 pegi Ipoh jaya jerk sana ada
slalu mmg pg klinik tue pon
nak cuci n letak gam jerk pon
tapi afrina mcm orang kene dera jerk tau
bapak pegang kaki
mak pegang tangan
nurse pegang kepala hahaha
kalo jahit x tau la camner
doc pesan jgn kene air 3 hari..jgn bagi dia berpeluh
takot nanti infection
Alhamdulillah hari ke 3 luka dah kering
 mmg jenis 3 beradik dahi bertanda gamak  nyer
aqil terhantuk kerusi kayu
arfa terhantuk laci meja kayu
afrina terhantuk pasu bunga

Wednesday, July 22, 2015

♥ Raya 2015 ♥

Posted by annapeje at Wednesday, July 22, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post




Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin Dari Kami Sekeluarga :D
raya tahun neh seronok sangat sbb dapat balik Ipoh hehe
tahun neh dapat la warna sedondon wpon bapak x der seluar sbb lambat tempeh
huhu nasib la baju pon bole :P
anak dara pon tahun neh pertama kali berbaju kurung
esk nyer dah x berbaju kurung sbb dahi bertampal :P
mak arineh dah start keje uwaaaa malassss nyer ahaha
dating jerk keje tapi x buat keje kihkih
aqil pon patut dah sekolah arineh
tapi mak bapak dia terbabas bangun lambat
sbb smlm baru sampai dr sg buluh ahaha
bz mengemas mengemop umh
sedar2 pukui 7 hahaha
tp td pon ramai mak2 wassap ank dorang x sekolah hari neh :D
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review