Sunday, January 31, 2016

Pancake krabi

Posted by annapeje at Sunday, January 31, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
Akhirnya berjaya juga huhu kalah time mengidam hahaha lama oke nak makan gara2 tengok gambo opismate pegi honeymoon... tapi ko gilerrr mana mampu nak pegi krabi jadi diam2 jerk udah ...x kan nak tunggu time pencen hahaha ...begini la nasib orang bukan hado2 ...ukur baju badan sendiri huhu nasibla dorang meniaga kat Malaysia ...kalau tak nak pegi minggu lepas ...tapi tak larat kot ... Dgn dorang pon tak sihat ..so tadi saja la bezikir kat mr peje haha nasib dia layankan karenah bini dia ...tapi gambar ala kadar la bateri henpon kojol huwaaa ...tue pon bepusing2  sbb nak google map bateri habis ...singgah station minyak oke tanya orang ...tak tau plak ...tanya mamat tengah isi minyak hahaha nasib tau ...sedap juga pancake neh tadi try pancake special and nutella ...aqil ckp .." mommy taste like roti canai la but nice " hahaha betui la aqil cuma lain sket dari roti canai ...tapi mak suka jerk manis2 hehe yang special tue mcm oti telur n nutella tue mcm roti pisang..tadi pegi tak ramai sangat maybe sebab awalkan ...dekat food court taman dagang avenue macam2 ada ...beger bakar ,tauhu bakar ,sate ikan ...nasi2 pon ada macam2 LA ada...mr peje lenkali bole bawak lagi tak ? Nak try perisa lain plak hehe ...goreng pisang cheese pon ada huhu food monster la katakan  td jumpa kawan Mr peje dia pon makan pancake ahaha tapi dia kata Kat krabi lagi sedap ...cehhh sajakan

Wednesday, January 27, 2016

♥ Afrina turn 2 ♥

Posted by annapeje at Wednesday, January 27, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
amboi ceria nyer besday gurl tue ...petang tue demam plak balik huhu 
kalo cameraman bapak camneh la ahahaha redho la 
gigih dia nk suap mak dia sampai kembung 
 kalo mak amik gambo Nampak x sopan la sketkan
beselera makan ..spegetti jerk oder sampai 2 kali 
kesayangan sian slalu kene marah ahaha 
Allah yang ini lagi la menjadi2 perangai skrg urut2 dada huhu 
kek x der bole plak jadi hantam la ice cream pon bole
neh pon x habis tau ice cream banyak gilers 
 
neh wajib oder... 
neh pon x habis adoila
 
naik dinasour jerk la sbb yg neh x mencabar pon ahahha
neh pon x betahan lama ketakutan ahahha
 
16/1/2016
genap 2 tahun dah anak dara sorang tue
kejap plak masa berlalu ..tue la doa lagi dah Allah makbulkan huhu
tapi kali neh sambut lambat sket la
sbb dah pokai kahkah
tunggu gaji arfa n afrina x sihat plak
adoi memang cobaaannn
dah duk nursery neh terpaksa la aku cuti kerap
dulu adik n mil jaga bole la dorang jagakan if demam
skrg nasibla badan ahahaha
maapla bos yerk tahun neh dinamakan tahun EL
ahahahha gelak jahat kejap kihkih
sambut kat TGI Alamanda jerk
dorang pon bkn sihat sangat
aku pon x sihat sangat
oder pon x lalu nak makan
nk kurus kot
ahahha
aku just oder burger n share dengan peje
tue pon kids meal pon x habis
dorang kenyang makan spegetti
memang x nak beli kek sebiji sbb dorang bkn mkn sangat pon
suka sambut kat TGI neh sbb ada orang leh nyanyi2 kan lagu besday
tapi  besday gurl takot plak adoila
dalam video menangis2 mengamuk dia
cehhh xsporting tau
tahun depan kita sambut kat umah maktok jerk la
senang x yah drama air mata :P
mommy n daddy doakan afrina jadi anak yang solehah
anak yg mendengar kata ...bijak pandai
n sentiasa sihat dan kuat yer nak yer
huhuhu
harap2 arineh dah x demam la
sbb balik dr alamanda aritue
tros demam balik ..ngan mak skali pon migraine muntah2
bayangkan lah anak beranak tak sihat
huhuhu
 

Saturday, January 23, 2016

Yuran

Posted by annapeje at Saturday, January 23, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post

Saja nak share kot ada yg nk survey2 ..aritue pon ada kawan2 yang tanya ...yer la macam kitaorang haritue la kesana sini  pegi terjah hehe eh actually Mr peje yang pegi ...wife dia bagi arahan jerk hahaha so setelah Mr peje berkenan kat Smart Reader so kita hantar arfa kat sana ... yuran pendaftaran dlm RM1300...utk monthly dlm Rm295 sebulan tapi sbb arfa stay sampai petang tambahan petang sahaja RM350 neh include lunch la ...tapi petang tue bkn daycare ...class juga cuma mcm more fun activities mcm mewarna melukis and mcm dia refresh blk apa yg dia blaja pagi tue ...kesian jugak kat arfa dah la first time pg skool kene stay plak sampai petang haha tapi tak per la duk rumah pon bkn nk tido sangatkan ...so ok la balik rumah pengsan hahaha ...lgpon SR neh x tough sangat mcm crisdale dulu memang more to akedemi ...homework mmg pengsan nk buat ..arfa still lg menangis setiap pagi haha ...harap bulan dpn dia ok la ...Cikgu kata time nk blajar nangis ...ampes ..time main happy jerk adoila ...yer la tekejut la tue kene belajar..SR pakai t-shirt n track suit ..ada school shoes & dpt free school bag..uniform petang pakai tee tanpa kolar...so arfa cuma tukar baju jerk hurm rasanya tue jerk la kot ...mommy doakan arfa jd bijak pandai n rajin belajar tau ..

Friday, January 8, 2016

Salam jumaat

Posted by annapeje at Friday, January 08, 2016 0 love aqil&arfa Links to this post

Bersiaran Dari rumah arineh
Si kecik neh x sihat so Mak EL 2 hari bkn sengaja pon
Mggu yang agak memenatkan dan menguji kesabaran hahaha
Kita mula dengan Aqil
Alhamdulillah dia ok sesangat
and nampak happy duduk kat transit
si comelku ...dia ada request nk naik van
Sabar yer nak nanti betul2 dah besedia mommy kasi now biarla daddy hantar ambik ...dia citer dkt sana belajar solat ..dia membaca ..mengaji maybe blom start lagi ...alhamdulillah lega
Makan pon dia cakap sedap hehe ..tenkiu mama nad masak sedap2 ..tempat pon selesa neh dari segi aqil becerita la ...Mak x berpeluang lagi nak menyiasat sbb stress dok pk afrina hahaha
Arfa plak hahaha memang stress Mr peje
Hari-hari nangis huhu betabahla bapak
Dia blom nampak enjoy ke sekolah lagi
Maybe dia pemalu sket oranya n tak pandai berkawan hahaha arfa arfa
Tgk gambar teacher share Kat fb pon sedih jer ...apa bole buat nak kita kene sama-sama berdikari ...insyaAllah minggu depan ok kot 😜 berdoa jerkla
Bila tengok hasil kerja arfa kat skool
Wow berbeza dgn aqil ...diakan cermat
Mewarna pon ikot peraturan bkn cam abang semua hitam jerk hahaha
Yer la lain anak lain karekterkan hehe
Last Afrina hoho neh memang x tenteram jiwa dan raga ok duk opis x leh nak buat keje dibuatnyer ...arfa n afrina x penah ada pengalaman duk diluar so memang agak susah untuk dorang sesuaikan diri
First day lagi memang melalak sampai hari ketiga ...aku x ambil cuti pon sebab taska bawah opis memang no point la kan ...smlm dengan harineh x keje sbb afrina x sihat plak so isnin minggu depan memang meraung n berguling lagi la jawapnyer bertabahla hahaha
Rasanya lepas neh sure dia paham
Hari2 doa moga Allah permudahkan
Urusan seharian ...insyallah kalau murah rezeki mau jerk anta afrina sama sekolah dengan arfa ...tp kalau x der afrina stay jerk la taska si comelku bwh opis mommy huhuhu

Sunday, January 3, 2016

Barang sekolah

Posted by annapeje at Sunday, January 03, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
Khamis malam aritue baru pg membeli belah huhu tahun neh ala kadar jerk ...pelaburan kat arfa jerk dah beribu ...lap air mata sket T______T ...transit aqil n taska afrina tuk pendaftaran dorg jer habis seribu lima puluh ringgit ... Huhuhu lagi  ... Ke Alamanda jerk ...dkt dlm parkson ada section barangan sekolah senang....tahun neh beli kasut 2 pasang sbb kasut lama pon dah lunyai ...seluar n baju 3 helai sbb aqil dah tinggi ...seluar lama tue dah senteng ...mcm wak dokyok plak nanti ...dorg ambil set alat tulis ..arfa pon ambik tapi letak balik sbb dia ambik paling mahal hahaha ...belikan thumbler tuk arfa n afrina ...aqil beli beg sekolah ...sbb beg lama zip dah rosak ...tue jerk melayang 200 ...wahhh neh bkn duit mcm air paip ...neh air terjun tros  lepas neh makan nasi dengan telor masin la yang Mak bekalkan masa kenduri aritue 
beg otomen yang dia nak beli :P 
dasat la kasut ada lampu waktu malam :P 
sorang satu botol air ..aqil bapak belikan mineral water jerk setiap ari
sbb asik ilangkan thumbler jerk 
udah mcm nk masok army ahahha 

Friday, January 1, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Posted by annapeje at Friday, January 01, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
Assalammualaikum tahun 2016
moga yang indah2 ku pohon dariMu ya Allah
Tapi jika ada ujian yang melanda akan ku harungi
moga Kau kuatkan keimanan dan kesabaranku
moga insan2 tersayang masih disisi
terutamanya si ibu dan si ayah tercinta
moga Allah panjangkan umur mereka
dan sihat sentiasa
tahun 2016 yang agak mencabar rasanya
tahun neh harus berdiri atas kaki sendiri
Aqil akan ke transit pada waktu pagi di cyber
Arfa akan ke tadika di cyber juga sampai ke petang
Afrina plak akan ke taska di bawah opis mommy
masih x tau lagi bagaimana rentaknya
jadi isnin neh bertabahlah huhuhu
untuk sang suami marilah sesame memikul
dan berganding bahu tangan kaki mahupon jari jemari
menjaga amanah2 Allah ini
moga kita diberikan kesabaran dan kekuatan
dalam menghadapi rintangan dan dugaan
jika mulanya agaknya goyah gigil senget
namun aku pasti akhirnya pasti dapat ditawani
hahahhaa sudahla x reti kot nak serius2 neh
selamat tahun baru semua
 


Thursday, December 31, 2015

♥ berinai ♥

Posted by annapeje at Thursday, December 31, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post


mak punya inai cantikkan hehe
cikna
cantik gaks gambar riben
remaja2 gitue tp cikna dah tua ahahaha
kaki pengantin
amboi suka nyerr
lawa plak langsir baru beli kat nilai hehe
ibu dgn anak2 ..alish punya design comel sangat suka
 
kalau belah keluarga kitaorang berinai tue berinai jerk la
x der la buat tukar2 baju or sanding bagai
cuma berinai pada malam tue
tapi kali neh start pukul 3.30 petang
sampai pukul 8 malam ko
ahahha tukang buat nyer sorang
yang nak berinai nyer ambik ko bersusun
kitaorang just berinai lukis2
kalau dulu2 berinai yang habis jari n kuku merah
tapi kalau nak berinai macam pengantin bole jerk
adik neh buatkan tapi kesian la dia ahahha
dah la aku dengan berebut siapa nak buat dulu
pengantin ofcoz la no satu
sbb lepas tue dia nak pegi beli lens
ahahha semua last minute
aku laks aritue la nak pegi ambik baju
sebab pegi kecikan baju kurung
sebab baju yang aku tempah mak aii beso
tue la pepandai lagi suh akak tempah baju tue besarkan
penyudah dah mcm pakai guni kembang jer
masa kat umh lagi dah frust giler
dah la skali dengan baju acu
acu plak kesian gaks dia anta fitting kedai india
skali sampai memang india tue x buat apa pon
nasib la dia teringat ada makcik kat tasek
tros ajak abah pecot pegi sana oter baju
ala dah terbuang la plak kontek adik neh
tapi senang jerk siapa yang nak cari dia
sebab dia open table kat depan KTM
jumpa dia kat situ la tue yg teros book time kenduri
dia neh keturunan mamak patutla terer jerk lukis henna
serius suka dengan kerja dia
kemas n cantik
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review