Monday, July 6, 2015

♥ IFTAR DI IPOH ♥

Posted by annapeje at Monday, July 06, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
amboi arfa mcm poser...mkn nasi 2 kali tambah  
abah sampai kembung pipi tue hehe...sian plak cik fareez x dpt join sbb keje ..walhal tempat keje dkt jerh dah ngan syuen 
neh lagi la puasa x penah tinggal lagi huhu 
sedap la kuih raya tue jejari coklat nestum kot
mak kesayangan hehe
 
sabtu lepas berbuka puasa dkt luar lagi
mr peje ajk berbuka kat luar sbb dia tau mak kan asik x larat nak masak
Alhamdulillah.. daddy belanja mak suker jer kihkih
pegi asing2 dua biji kereta sbb tau abah sure nk balik awal terawih
mak x terawih sbb dia kata letih naik tangga
neh yang leceh pg dua biji kete sbb
abah tue bkn nyer reti sangat dia hantam jerk paking memana ahaha
kesian jugak kat mak tue
makanan kat syuen setakat bole la
acu kata bakso sedap
yg sedap kat tekak aku mee goreng...n kambing bakar dia sedap
perapan ckup rasa ...x liat
tapi yang nyampah nyer dorang neh x refill pon makanan
refill ala kadar jerk kot
aku x puasa aritue ...farina plak poo2 masa dkt2 nk azan
so bawakla dia pegi cuci poo2
sampai2 jerk makanan dah licin huhu
makanan yg aku ingat la ada nasi beriani
ayam tandoori...neh x sedap
sambal sotong...over cook kot liat
udang goreng...x sempat rasa dah licin
ice kacang...pon x refill jagung habis :P
cucur udang
yang2 lain tue biasa la ada sayur...ada salad..kerabu
kuih2 dia adoila x best langsung ...janji ada kuih gamaknyer
kek pon mcm x best jerk aku tgk ahaha
harga rm39.90 dewasa
kanak2 19.90 7tahun ke 12 thn
tapi rasa kalau bole dia beli kuih yg sdp2 sket ok la kot
n please la refill makanan tue
mmg Nampak meja lain dah siap cedok makanan sampai2 tue
aku mls konon nyer nak berebut
huhuhu
 
 
 

Thursday, July 2, 2015

♥ iftar @wondermilk ioi ♥

Posted by annapeje at Thursday, July 02, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
mr peje punya butterscotch ..i punya caramel..yu,,, sdpp bebudak pon suka
 
tengok tue nganga
 
cream dia makan kek dia suap T____T
 
kesayangan2
 
acu 
 
mak makan chuck norris bege ...bole la kalau lebih perasa n garing lagi kebabom hehe
 
hebatla sangat posing camtue hahaha

eh dah masok kali ketiga berbuka kat luar neh hehe..neh pon kebetulan sbb smlm pg omar ali ayer 8 belikan bebudak baju melayu ...setel tros ke ioi mall sbb nk tukar baju abah yang tersalah size huhu degil sangat x nak ambik xl pengajaran tue kiihkih tue sbb aku suka pegi beli dengan orang yg nak pakai tapi leceh juga abah tue kadang2 mcm2 hal gaks ahahha ...ckp dgn mr peje kita makan kat wondermilk la hehe lama x makan ...walhal baru sekali kot pegi :P so ke wondermilk la kita ..dah la kedai agak tersorok huhu ...kitaorang semua makan burger ....yer la itu jerk pon yg ada hehe spegetti ada tp bosan kot asik mkn spegetti...tp order jugak la tuk bebudak tue sebab dorang mana reti jemu ...memula tanya dengan budak chasier tue pedas tak...dia kata kalau akak nak tak pedas dia bole suruh dorang buatkan..so ok la order la aglio olio ...tapi bila sampai besepah cili nyer ...dorang letak chilli flakes ...memang pedas la ...so cakap td "akak order x nak pedas la dik " ok la sampai lagi skali still sama gaks ya ampun dah kenaper korang neh ...susah sangat ke x yah la letak chilli flakes tue...afrina pon dah macam apa jerk sebab food monsterkan ...mr peje pegi order yg spegetti bolognese plak tuk afrina n aqil ...sebab arfa bole plak dia habiskan makan aglio olio tue ahahha hebat la arfa dah boleh makan pedas...cuak2 jerk mak bapak siap standby milk kat tepi ...acu cakap korang diam jangan cakap apa-apa...dia kata arfa dah pandai makan pedas sekarang hehe ...so dia sorang habiskan aglio tue huhu sedap plak...betul cakap yuyuy...mak first time neh order ...ben's pon kalah oke...rasa celah gigi jerk hehe...cupcake order sorang satu..x dan nak snap dah kelaparan memasing huhu..dua beradik tue bz main jerk...walhal dalam kereta tadi berzikir cakap lapar la apa la :P ...seronok gaks pegi ioi neh x ramai orang hehe...semalam mr peje nampak kedai nysteak shack...memula dia nk berbuka kat situ tapi full dah hehe...lenkali yer daddy ...nanti lepas raya dia banjer makan kat situ hehe

Monday, June 29, 2015

♥ iftar 2015 ♥

Posted by annapeje at Monday, June 29, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
sebok nak main jerk
 
ada zirafah sekor atas kepala ahaha sebenarnya ada dua dah hilang masa g setia city mall
 
mommy hensem boy yang x poser
  
posing dengan acu ...sebok la nk geget straw
 
dengan ank dara kesayangan yg perangai comel sangat skrg :P
 
senyap la sket sbb masing2 dah paw bapak ...nampak binatang hijau tue dah terbang 100 
nasib mak pg solat kalo x mmg x aku beli !!!

 sambung soping ahad plak...mr peje ajk pg mitsui tapi takot la tak banyak yang bukak lagi so dia kata pegi klcc...hui bertahun kot dah tak pegi klcc...acu seronok la sebab first time pegi ahahah kesian acu ...mak nak pegi OU jerk tapi mr peje kata serabut pegi sana sbb orang macam semut tapi best sebab semua macam macam ada ...tapi ikot banker la kan ...singgah dominos dulu sebab dorang dah berzikir lapar ...mak pon lapar nak oiii sebab terlambat bangun sahur ....sedar-sedar dah 6.50 camner nak makan uwaaa dah la berbuka makan ciken cop sekeping yang dah kering laks tue ...redho jerkla huhu masok dominos hidu bau jerk la ...daorang dah setel makan baru gerak pegi klcc...seronok jerk ank dara tue....dia pon first time pegi hehe...sampai jerk ..nak cari parking pon cobaaannnn tapi rezeki dapat parking depan pintu masok lega la kan ...masok dalam ya ampun orang macam semut ko ...masok guess mak x berkenan tuk boys ...afrina dah daddy cakap no no kasut jerk bole ahaha ...masok gap belikan aqil jeans panjang ...dengan baju tee...masok mother care belikan short...masok poney ya Allah homei nyer kasut warna hitam...nak belikan tuk afrina tapi takder size kecik huwaaaa...masok bata sbb haaa ada sandal minnion ...tros beli la ...ank dara tue kasut yang ada size dah habis sob sob pastu saja la trykan dia sandal yang ada bunyi2 tue ...amboi tros berkenan ...bila nk bukak dia dok menangis sambil meniarap kat lantai ...iskhhh afrina malu kat orang nak oii...bergegas suh promoter tue cari size ...habis jugak so pakai jerk la kasut display :P ...nak try kasut lain dah tak nak ....iskhh bersabo jerk la ...dah bagi pakai bukan main lagi jalan beria nk kasi bunyi...walhal sandal tue memang berbunyi jerk...lupa nk ambik video jerk kalo x leh tengok betapa gedik nyer ank dara sorang tue...dalam klcc tue nak bejalan sendiri ..nak pegang tangan ...x nak berdukung , bila kita ckp bye ...dia tros sembamkan badan kat lantai ...dah knaper afrina oiii ....asal ditego jerk dia meniarap kat lantai ...malu mak orang tengok perangai camtue afrina oi...lama2 mak ko neh leh jadi kurus asik adengan kejor mengejor jerk...dia plak dok acah2 kita ...semua orang gelakkan mommy tue dah mcm badut sarkas tau T____T
pastu waktu berbuka kita berbuka kat ben's ..neh first time juga pegi ...tapi mr peje kata x sedap ahaha dia order nasi...acu order nasi lemak tapi sdp ...acu pon cakap sedap...aqil n arfa order spegetti licin sepinggan ...mak pon order aglio olio...x pedas plak kalau tau share dengan afrina...afrina lagi hebat bapak order spegetti kat dia ...penyudah nyer memang x habis la ..membazir jerk huhu...mr peje kata serai or delicious lagi sdp ...mana mana la janji daddy bayar hehe...kali neh x larat nk ambik dessert tue pon x habis makan sbb dah kepenatan kot ...maybe kalau mkn westren yang lain sedap kot haha...neh baju melayu x beli lagi...dengan nk cari raya ank dara tue jerk lagi ...mak dara tgk la camner dah tua2 neh pakai apa yg ada jerk la huhu

♥ berbuka 2015 ♥

Posted by annapeje at Monday, June 29, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
 dah knaper muka camtue
 
sementara tunggu daddy solat kot
 
bkn main ajk acu kongsi dengan dia slalu aji bakhil :P
 
posing la camner pon arfa 
 
rupe mmg ohsem tapi dkt serai lagi rasa dia ohsem
 
bapak pon sama pe'el gaks 
 
nyesal x order yg neh jer 

sabtu lepas pertama kalinya berbuka dekat luar utk tahun 2015 hehe ...sbb utama berbuka dkt luar pon sbb nk soping baju raya bebudak ...cuma mak sempat la sambar jeans sehelai dengan baju sehelai ...ke setia city mall kita ...ramai juga orang ...masok zara nampak apek n wife dia tgh soping huhu ...mak riki2 dlu afrina pon tido..masok h&m ambik 4 helai baju ank dara tue ...abang2 skali ...siap nk beli topi bagai :P ...masok sini mcm juling mata tgk baju bebudak pompuan rasa nak capai letak dlm bakul capai letak dalam bakul ahaha tp x mampu mak ...dah habis situ pegi uniqlo plak...mak pon beli skinny jeans kat sini sbb slesa pinggang dia begetah... so x der la asik terlondeh jerk dah la ada ank kecik mcm2 aksi kene buat tau...dengan afrina mcm ulat beluncas x mau duk diam asik la nk berlariiiii...nasib la acu ada byk la membantu...pastu masok zara balik ....lagi bertambah juling ....ambik la dlm 4 helai juga huwaaa rasa nk ambik byk2 ahahha ...neh yang rasa nk nyanyi lagu "kalau aku kayaaaa " ....sblm neh mak x pernah pon soping kat zara ..tapi sejak dah ank dara neh tros mak jatuh cinta ...afrina nanti pujuk daddy pg sini lagi tau tau hehehe budak 2 orang tue asik la nk kene marah sbb asik nk belari jugak ...bergaduh juga... adoimak pening kepala ...dah la ramai orang ...sblm keluar rumah dah suap memasing nasi dengan sup ayam..tp eskyen 3 beradik tue mkn ala kadar...tue salah satu mls nk suap...cuba kalau bapak or acu suap bermangkuk2 makan...nak kata mommy suap x best la tue :P...singgah cotton in kids beli tuk abang2 nyer t-shirt...tapi frust x byk pilihan kat setia city mall neh ...tue la mr peje neh ajk pegi ou x nak ok la mak pasrah jerk ...kasut pon x der yang berkenan tuk ank dara tue..abang2 mmg nk beli sandal jerk ...kasut converse tue baru skali 2 jerk pakai x yah nk membazir...6.30 gerak pegi delicous ...masa sampai tue tros booking sesiap n order ...so sampai jerk delicious tue makanan dah get ready la tp dah lama masak kot sbb mcm dipanaskan semula n food dia mcm dry sket la...tapi dah puasa neh cekik jerk la ahahaha ...nk snap gambar pon x kuasa...paham2 la kalau makan dengan bebudak kene la bersilat dulu kan huhu...sblm balik acu beli baju kebaya dkt bazaar dlm tue...acu nk soping kene berdikari sbb kakak dia bz dengan anak2 ahaha maaf yer acu...soping bersambung ke ahad sbb ada lg yg x ckup n x beli ...tp frust dlu rasanya ada nampak quicksilver tp kelmarin pg x der plak :( ...dah makan tue mak pg la solat kejap ...lps solat call tanya dorang katner ..upanya dah seronok 3 beradik makan buih sabun plak kat luar tue adoila ...ada jerk keje korang tau ...henpon neh dah mcm cibai nk ambik gambo x bole plak uwaaa kejap bole kejap x bole...bertabah la dah nk raya mmg x la nk tukor fon T________T

Thursday, June 25, 2015

Triple A

Posted by annapeje at Thursday, June 25, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
Aqil Aqil....Ingatkan mak2 jerk suka gosip skali rupanya anak lelaki pon sama huhu..td pagi dia tanya daddy dia borang derma neh untuk apa ...mr peje ckp la tuk anak yatim...dia tanya yatim tue apa ...so daddy dia ckp la tuk anak2 yatim yang x der mak bapak ... dia pon bukak la cerita cakap yang kawan dia pon sama anak yatim x der bapa..bapa dia meninggal excident ..tapi mak dia dah kawen baru ...so dia ada bapak tiri la ...bapak tiri dia tue dulu kawan baik mak dia ..ahahhaa adoila mcm2 ko kan Aqil kalahkan mak plak korang begosip kat sekolah ...merbahaya tau tah apa2 la dorang becerita kat sekolah tue ahaaha...pastu siap ckp i dont have step father ...hoi dah knaper ..sesuka kati jerk nk step father nk sumbat apa ...daddy ko kan dah ada :P
bulan puasa neh setakat halfday tue berjaya la full x berjaya lagi ..x per nak kita cuba lg tahun dpn yer
Result exam dah keluar tapi Alhamdulillah mommy tetap bangga wpon ada yang teruk ..mommy dulu lagi la result teruk ahahha ...tp salah mak bapak juga sbb x fokus subject lain dok fokus bahasa melayu jek...nasib la dapat A...BI dpt C sbb dia terkena kejutan budaya ahahaha dah habis buku English dia eja mcm bahasa ahahha ...x per aqil nanti kita cuba lagi tau exam akhir tahun huhu
Arfa plak mcm biasala kaki buli afrina...acu cakap pantang dia bz jerk siapla adik dia dikerjakan..patutla makcik tue skrg pon siap ko dia ketuk2 ngan pedang abang2 dia ahahhaa...Arfa dah x nangis dah time nk pg keje ..legaaa...dulu bila sampai dpn pintu dia ckp why u come early mommy ...hahaha wpon ko blk keje mcm biasa ...setiap ari ulang ayat yang sama . skrg dah tukar ayat baru....i miss u mommy...huhu miss u too adik .
Afrina plak huhu wpon pandai soping mcm ladies...tp brutal...pinggang mangkuk plastik kat umh neh abes jahanam dia kerjakan terbelah dua la pecah la retak la..kelmarin garpu plastik rongak tinggal 2 gigi :P ....thumbler pon lps minum dia campak jew huhu ..neh tutup dia dah pecah sket ...Afrina neh dia ckp awal gaks mcm aqil ...Arfa jer lambat sket sbb dia pon mcm susah nk sebut n gagap sket ahaha

♥ pergi yang takkan kembali ♥

Posted by annapeje at Thursday, June 25, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
Hari ni genap la 4 hari adik Firdaus Hakimi meninggalkan ayah & ibunya
Ya Allah sebak sangat .. apatah lagi perasaan kwn aku dan isterinya sekeluarga
mmg ahli syurga seindah namamu nak 
Pagi isnin tue aku baru jerk nak melangkah masok ofis...kebetulan bos ada dpn pintu tros bgtau yg rakan kitaorang baru jerk kehilangan anak istimewanya ...mcm x percaya ...bos ckp kwn kitaorang call dia sambil menangis...bayangkanlah kwn kitaoang tue lelaki ...." kak saya dah x der anak dah kak lepas neh ..anak saya dah takder !!! " ...dia bgtau bos yg anak dia demam ..tp biasa2 jerk sbb anak dia mmg slalu x sihat ...wife dia cakap ..nampak mata ank dia mcm terjegil ..dia ingat sbb ank dia meneran nk poo2...dia turun bawah kejap nk ambil barang...bila naik atas nk mandikan anak dia...badan ank dia dah lembik...kiranya anak dia meninggal dalam pukul 6 lebih la camtue then
dorang bergegas bwk ke hospital sg buluh tapi jalan jem teruk so terpaksa patah balik bawak pegi klinik yg dkt dengan rumah...sampai klinik ...doc cakap anak dia mmg dah takder :(( ...then suruh bawak ke hospital tuk sahkan kematian ....sbbkan dia x der rekod di sana ... so mmg ambil masa yang lama la
bayangkan lah pukul 9 pagi sampai ....pukul 3.30 baru van jenazah bergerak ...dah la dgn doctor nk buat post moterm..tapi kitaorang bertegas ckp x perlu ....kesian la ank kecik tue ...dia pon dah x der buat apa nk siksa mayat arwah :( ...tapi doktor ckp dorang perlu ambil air tulang belakang dan darah arwah ..so terpaksa la ikotkan jerk sbb nk cepatkan proses pengesahan kematian ...sedih aku tgk kwn aku tue ...hampir 3 kali dia terjelepuk ...nasib wife dia kuat semangat ....kitaorang sampai ke hospital dlm pukul 10 pagi ...tp unit kitaorang jerk yg stay sampai petang ..tp aku dgn bos stay sampai selesai urusan di hospital sbb kesian kwn aku ngan wife terpaksa balik rumah n ke balai tuk ambil surat beranak n medical report ...sory hairul afza kitaorang x dapat ke upacara kebumi hakimi ....aku dengan bos hanya mampu temankan mak mertua kwn aku tue hingga selesai urusan mandikan arwah sampai dorang dpt bawak blk arwah...itu jerk yang termampu ....buat hairul n afza aku doakan korang tabah dan kuat ...serius hanya manusia yang tabah jerk Allah beri ujian yg begitu hebat ....kimi pergi dalam bulan puasa ...x dapat sambut raya dgn kimi ....nak plak hairul dah siap shopping raya tuk kimi  T_____T ...moga Allah kuatkan n tabahkan korang berdua ...
Al-Fatihah

Wednesday, June 17, 2015

♥ Ramadhan datang lagi ♥

Posted by annapeje at Wednesday, June 17, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 

Alhamdulillah masih diberi peluang berpuasa
selamat berpuasa semua
moga ramadhan tahun neh membawa lebih keberkatan
dan keinsafan pada diri dr sblm2 nyer
tahun neh masih x berpeluang nikmat tarawih di masjid lagi
mana tau tahun dpn insyaAllah doa2 kan
tahun neh harap abang aqil dpt berpuasa 
lebih sket dr tahun lepas
siap mak bagi reward 100RM kalau puasa penuh ahahha
tue pon awai dah tanya bila nk bg duit ....coii !!!
ala x salah kot dorangkan bebudak
bagi dorang happy
nanti dah besar dia tau la tanggungjwp tuk berpuasakan 
sempena bulan ramadhan esok
nak mintak maaf segala salah silap
yang disengaja or x sengaja
buat yg baca  or terbaca blog mak neh kihkih
sahur malam neh masak apa
i masak sambal sardin jer ahahha  :P

 
 
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review