Tuesday, April 26, 2016

Rasa Alamanda lagi

Posted by annapeje at Tuesday, April 26, 2016 0 love aqil&arfa Links to this post
adik ngan abam2 
action jerk lebih makan nyer tak 
model air kotak 
 
biasala we all slagi x jemu repeat la bape kali pon kihkih
menu mcm biasa la yong tauu foo,
waffle ..plus nasi goreng ayam n nasi putih ayam kam heong
neh ari ahad lepas
bapak ada team building pg main atf
kat dengan zoo negara
rasa bersalah la tue wakakka
tros offer ajak dinner kat luar
walhal bini dia ok jerk
sbb sblm kuar rumah dia dah belikan kuih muih
and nasi lemak
baru rajin nak buat macaroni bakar hehehe
mak suker jerk makan kat food alamanda neh weekend dia x penuh mcm weekday hazab oke asik full jerk ahahha

Monday, April 25, 2016

Rasa alamanda

Posted by annapeje at Monday, April 25, 2016 0 love aqil&arfa Links to this post
spegetti jugak 
amboi afrina kot yer pon sedap ahaha 
belasah korang la nk gaya cam ner 
kesian muka x sabar ahaha
 
jumaat lepas bawak dorang dinner lepas ambik aqil
tue pon arfa n afrina dah zikir2 lapar ahaha kesiann
mr peje kata baik pegi sini macam2 ada harga pon murah sket dari PB
bukan main korang siap oder wafflekan
mak korang neh tengok jerk kalo siapa batuk siap
sebelum tue dorang makan spegetti share 3 orang
mak ngan bapak share makan yong tau foo
selagi x jemu dok repeat jerk la
pastu bapak kata ada diskaun kalau beli waffle dengan burger
amboi kemain tau nasib la burger dia memang sedap
so diampunkan ahahha
baru nak rasa second bite
tengok2 udah licin sobsob 
sekrang neh lepas keje cakap dengan mr peje kita tros ambik aqil la
malas nak patah2 balik rumah kesian mr peje pon yer
pastu bole kasi dorang makan tros
kalau jambatan siap nanti baru balik haha
tah bila la tue mr peje kata mcm dah nak siap huhu

Friday, April 22, 2016

Puffy buffy

Posted by annapeje at Friday, April 22, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
Sementara tunggu aqil habis sekolah kita lepak sini dulu sbb nak balik umah mcm leceh sbb jalan Jem ...tah bila jambatan nak siap huhu ... So saja la try ...walaupon dah tau dah kewujudan cafe neh ..byk pilihan menu ...ada Western n local ...Mr peje makan apam balik jerk ...arfa n afrina mkn spegetti carbonara ... Aqil mkn chicken grill ...mak oder ice blended choc jerk hahaha diet :p ...tgk menu lain2 mcm not bad portion pon nampak besar ...nanti bole cuba
makin kurus dah ank bujang sorang neh menurun aqil
yg neh menurun bapak hahaha 
 
Allah beselera sgt mkn x jemu2 mak ko neh pon x lalu huhu 
anak teruna  

Thursday, April 21, 2016

Ubat sakit tekak

Posted by annapeje at Thursday, April 21, 2016 0 love aqil&arfa Links to this post
baby tua sakit tekak makan ubat 
neh x nak makan plak so dia suap mak dia jerk  
baby tua 
soping sket ...dengan kasut beso nyer T_____T
 
Arfa  neh slalu jerk tonsil dia bengkak
nak plak dengan cuaca panas pastu sekolah ekon tido malam ekon
kang x ekon ezema laks naik
tue pon still x hilang ezema dia
mcm aqil dah kurang tggl dkt leher jerk kalau panas
arfa siku celah pelipat kaki n tangan still lagi begaru2
mcm2 tau dorang neh ehh mak n bapak pon ezema gaks sampai tua
ahahahhaa
doc suruh makan ice cream vanilla kasi tekak dia ok
so kelmarin bawak dia pegi BR
vanilla habis kasi dia macadamia
afrina perisa coklat x suka sangat
tapi dorang berdua neh x makan sangat
yang hantu ice aqil tapi semput la plak
nasib la korang ahahaha
kalau x sakit mak kasi jerk makan bekilo
arfa habis skool pukul 5 tunggu mummy habis keje la
dalam pukul 6 ambik arfa
aqil plak habis 6.45 so kita betapa kejap jerk la dkt dpuzzle
tapikan tonsil neh kalau cuaca x ok n kerap minum air sejuk
alamat dia mmg asik dating balik jerk la
bertabah la arfa mommy pon mcm tue gaks :P 

Wednesday, April 20, 2016

Naik tren

Posted by annapeje at Wednesday, April 20, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
hoyehh dah sampai putrajaya sentral
nak pakaikan arfa n aqil kasut mana tah ilang x jumpa la plak 
macam nak pegi naik kapal terbang ahahaha 
sebok jerk farina tue nak tgk baby...x baby sgt pon ahaha 
selfiee sblm aqil muntah ahahaha 
da sampai kl sentral  
kita singgah la cucur dlu daddy nak isi perot haha 
dah muntah minum air kosong jerla dia pon mcm pobia nk makan 
memula duk ngan bapak
kang tukar nak duk ngan mak :P 
mengunyah jerk keje nyer 
 
neh kira first experience tuk arfa n afrina
seronok sangat yer la sampai 2 kali tren
balik Ipoh neh pon sbb ada emergency
so sabtu lepas pg skool arfa
tros ke kl sentral beli tiket amboi ramai betul orang
dapat tiket pukul 7
so dlm pukul 3 lebih balik rumah sbb baju pon x pack lagi
sampai umah besiap mandi kemas baju
pukul 5 keluar rumah
sampai putrajaya sentral dalam 5.30
sampai kl sentral pukul 6
ada sejam lagi masa
biar sampai awal jangan lambat melepas ahaha
tapi aqil neh memang stok penakut
dia siap Tanya keretapi neh nak terhempas ker
adoila sbb dia dengar bunyi2
pastu dalam erl dia muntah plak
panic mak dengan plastic bag x der
napkin x bawak
haa tadah jerk pakai pampers adik dia
huhuhu pengajaran la lepas neh mmg kena stanby plastic
nasib la yang 2 orang tue ok jerk
steady jerk tau
aqil tue maybe dia pening hahaha
nasib plak tren x penuh
dengan orang belakang ank dia betukang2
pastu jd gang plak ahahhaa
mamat dpn mr peje cabut lari dok jauh sbb dia nk tido
afrina siap pau 2 bungkus biskut walhal bapak dah tapau roti
tros bapak pegi beli nasi lemak
tren stop ahak lama dkt mana tah
so sampai lambat la dlm pukul 10 patut dalam 9.30 dah sampai
dorang dah Tanya bila nak naik tren lagi
ahahha akan di pertimbangkan hehe

Monday, April 18, 2016

Parent teacher meeting

Posted by annapeje at Monday, April 18, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
eh siapa yang nk pegi skool sebenarnyer ahaha dia belasah kasut aqil plak  
amboi buat mcm skool sendiri nampak 
overkan anak dara sorang neh  
sambung main lagi 
neh jerk la gambar abang dia seketoi ahahaha  
eh eh kita dah sampai kl sentral hehe first time arfa n afrina jejak kaki
 
sabtu lepas ke sekolah arfa perjumpaan dengan guru
sesi review performance arfa dkt skool
arfa kelas sapphire ...x ramai pon ahahha
murid 6 tahun ada 3 orang jerk kihkih
teacher kata arfa x la terlalu slow dia tengah2 la
ada yang lagi pantas dari dia
so Alhamdulillah la sbb nampak perkembangan dia  
dah bole mengenal huruf dan no
kene rajin belajar lagi
mak bapak pon kene sama mengajar huhu
kat kelas mak xtangkap gambar bebanyak malu ahahha
lenkali mak cuba tangkap gambar ahahha
lepas sesi jumpa guru kelas dengan guru English
guru besar jemput minum dia sediakan cupcake dengan karipap
sedap2 plak ahaha
anak dara sorang tue mengada x nak balik plak dia
bapak kata 3 tahun bole masok sini
tapi nanti la mak pk kan dlu
rasa mcm kecik sangat sbb nanti x bole tido siang
pastu duit pon kempis jerk skrg neh ahaha
anta dedua mau aku diet x makan ahahha

Tuesday, April 12, 2016

Meet & Greet

Posted by annapeje at Tuesday, April 12, 2016 0 love aqil&arfa Links to this post
anak dara tue mood kelaut kalo suh posing mana reti senyum :P
tgk kakak sebelah dah siap pose gitue 
lepak ngan rakan sekolah menengah 
ayam dia sedap oke hehe
sangat good girl senang  mommy nak bawak jenjalan 
yang neh banyak songeh ahahaha
 
lama oke plan nak lepak ngan sue
maklomla mak kan kerja ahahha
sebab plan asik tangguh sbb kita nak keluar girls2 jerk
boy not allowed aahahha
kalo dah bawak askar2 kang habis keje jd mandor jek la
nak begosip pon x dapat
lokasi meet & greet neh sesuai sangat
sbb dekat dengan rumah we all
senang nak paking
aritue nak makan mango cheesecake habis la plak
kempunan mak hhuhuhu
pastu kan pegi dedua oder pasta
patut oder la satu kasi kids share
mak2 oder la yang lain
otak jammed aritue ahahaha
takper nanti kita repeat lagi
tp tue la anak dara tue buat muka ngantok2 plak
x kasi chance langsung ..sesekali tdo la lambat sket afrina oii
adoila mak2 nak melepak ada jerk tau
henbeg tetap kene bawak
patut mggu lepas lepak mcd ngan sue pon x kansel gaks
 
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review