Wednesday, August 27, 2014

Ayam penyet dgn acu

Posted by annapeje at Wednesday, August 27, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
apa benda la buat tue aqil ooii 
hensem boy mummy 
sebok sangat dgn enpon.. 
x tau la kene sabotaj ke apa gambo camneh :P 
afrina cover sket pipi tue ahaha 
mummy n baby debob....nk pakai tabita la camneh T____T 
lapo perot tros 
lps buat break dance chill dlu dpn tangga baru remaja ahaha 
mat air pancut namanya ahaha

neh ari apa tah lupa 
mak skrg bz rumah tunggang langgang
blog apakan lagi
sbb acu tgh x sihat :( dgn aku skali rasa x sihatnyer
aritue bawak acu makan2 kat curve
sbb tau acu suka makan kan
so bg dia try ayam penyet
dia pon ckp sedap beselera makan huhu
doa moga acu cepat sembuh ya Allah
moga aku juga tabah n kuat besabar 
kalau acu sembuh nanti kita bawak pg makan2 lagi tau
bebudak n mak bapak budak pon hepi
janji dapat makan kan
pastu melepak tgk air pancut
wat senaman lari keliling air pancut
menari break dance mcm arfa ahahha
tue pon dah buat kitaorang hepi
see x payah nk beli toys bagai 
sebenarnya senang jerk kalau kita
pandai cara nk happykan anak2
x perlu belanja besar2 sangat hehehe
 

Friday, August 22, 2014

♥ Open house rumah erin ♥

Posted by annapeje at Friday, August 22, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
dlu semua kurus now sorang jerk kurus ahaha 
amboi afrina dgn aunt erin mcm model gelang tgn ahaha

 
dgn aunt yan
beraya umh erin n kak yan tahun lepas pg afrina dalam perot tahun neh afrinadah keluar hahaha
mmg jarang miss pegi rumah erin rasa mcm pg rumah saudara  mara plak kahkah
nak plak makan sedap2 kan huhu ...tahun neh ameer pon datang skali so seronok la mr peje
sbb ada gang kan kalo x dia malu2 kambing sbb x der kawan nk sembang sbb fahmi hubby erin sebok ...dia sorang jerk hero perkasa kat rumah ...kira mcm reunion pon ada sbb kitaorang neh berkawan dari bujang sampai la aku dah ada ank 3 huhu...cuma fahmi jerk bukan kawan chatting ... aku dengan see kawen dgn member chatting kahkahkah...lepas beraya rumah erin sambung lepak kejap umh see sbb amer pelawa singgah umah dia...seronok la budak dua orang tue uncle ameer dia melayan :)) ..dlu masa  bujang mr peje dgn uncle ameer pernah duk rumah bujang skali tue yg lg mcm akrab tue huhu

Thursday, August 21, 2014

♥ open house rumah maklong ♥

Posted by annapeje at Thursday, August 21, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
beraya kat rumah maklong tahun neh Alhamdulillah :D 
maklong buat mee kari ok sedap mcm mak masak hehe
seronok sangat dpt pg open house maklong sbb dah 6 tahun kot krisis huhu
maklong buat cheese cake sket sangat x dpt mkn banyak huhu
ada lemang sedap dengan rendang ayam
nasi impit kuah kacang...sate pon ada tp tuk tetamu dtg malam
kitaorang sampai wancu pon sampai x lama lps tue
kakak raya nanti buat open house lg tau eh tp mcm nk blk ipoh ahaha

Tuesday, August 19, 2014

Beraya besday

Posted by annapeje at Tuesday, August 19, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post
Aritue mak n abah datang kl sebabnk tengok anak adik aku yang kat bangsar tue masok wad so lps tue kakak tros plan pg beraya rumah adik makk yg bongsu kat cheras ..so aku ckp jumpa kat cheras jer la tp sbb aku lambat so dorg gerak dlu pg beraya kat shah alam ...x dpt la potong cake reramai apa bole buat bkn rezeki dorg nk mkn kek maklong beli ahaha mmg aku x sempat la jumpa mak abah huhu nk wat camne hujan lebat pastu dok berenti afrina poo poo la jalan jem la ahahaha tq maklong belikan kek ahaha suprise sangat terharu kihkih kek pon sedap gila sbb ice cream padel pop rainbow dlm dia ....yerla kan besday i 10 ogos ...tq juga tuan umah siap hidang makan nasi gulai tempoyak fav oke hehe nasib x hirup kuah ahahaha
4 org skali tp yg lagi dua blom sampai nama aqil x letak plak maklong ahaha 
payah betoi nk begambo ngan demer neh 
dgn kazen ...mak2 jer la posing :P 

Friday, August 15, 2014

Sambut belated besday arfa

Posted by annapeje at Friday, August 15, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
Kesian arfa lambat sambut besday dia huhu plan nk mkn kat luar tp Kalo dah semua x sihat camnekan dah la afrina baru la smlm start ok tak poo2 banyak Kali legaa ...daddy kata sambut kat rumah maktok meriah sket so decide beli cupcake ...kalo cake kang x makan sangat pastu beli KFC ...kitaorg lambat juga la sampai sbb pg bedinner besday dlu ahahaha ....nanti next year kita sambut kat luar yee arfa ...arfa neh kalau bawak makan kat luar puashati sbb dia pandai enjoy makanan...abang enjoy main jew huhu tue kalau sambut kat TGI sure hepi sbb staff2 reramai nyanyi...kat rumah maktok pon dah mcm gembira semacam time org nyanyi besday song tuk dia hahaha nak upload video x reti Sgt sbb blog guna fon huhu hepi besday arfa hail anak mummy yg manja Dan garang moga jadi anak yg soleh tau....Doa bebyk moga sentiasa syg mummy n daddy
Beli cupcake kat bisou bangsar village Ambil Oreo ,red velvet dgn blueberrie
 Gembira sangat hahaha











 
 Arfa mkn sungguh sungguh sangat
 
dah knaper arfa oii asik terjulur jew nk amik gambo pon payah :P

Besday dinner

Posted by annapeje at Friday, August 15, 2014 1 love aqil&arfa Links to this post

Sempena dengan besday i yg ke 13 eh 33 hahaha Mr peje bawak tempat makan yang best2 ...ok la x der adiah sbb baru lps raya pokai ok ....dinner berdua OK huhu happy la kalo org happykan perot kihkih ...bebudak mmg x bawak nanti x dpt nk manjer-manjer puui ....memang lama dh plan nk pg sini tp takot plak x sdpkan ...sblm neh si Emylia la dok citer2 tros akak laki bini jatuh cinta eh haha kawan kakak pon der letak lam fb ...pastu tanya n dia jawap sedappp...so plan pg dinner kat pusat Bandar damansara....location dia mmg sblh Victoria station ..  Mr peje kata  lenkali pg lagi n x sesuai bawak kids ahaha...and nk try dessert dia dgr citer meletoop...sbb rushing aritue  nk sambut besday arfa umh maktok so kene mkn lelaju....owh Kalo x pg Victoria pon x per x sesedap JCS hehe 

 
Curlas minum coffee dgn ice cream
  Meja makan ala-ala cowboy 
 
Tengok yg baju biru muka mcm Mr pejekan hahaha gambar yg dorg gantung
Lamb  Steak tuk besday girl 
Mr peje mkn baby ribs bbq
 
Muka happy boipren banjer
 
Beef nachos nangis mkn sbb sedap gilerr hoii

Monday, August 11, 2014

♥ beraya di Ipoh ♥

Posted by annapeje at Monday, August 11, 2014 0 love aqil&arfa Links to this post
neh raya ketiga 3 kat rumah mak masa neh besiap2 nak pg rumah adik mak
curlas opah pakai tudung kaler fink neh adik yg belikan cantik
ahkak dia mana reti huhu sesuai dgn jubah yg dia belikan tue
amboi afrina posing jemputla beraya kerumah ker huhu
   
neh la kakak kesayangan saya sbb saya cuma ada satu kakak jew ahaha kakak pon dah berhijab skrg syukur alhamdulillah :D
  
adik kakak dan tuan belog :D
 
 neh raya yg ke 7 nk pg kenduri kawen ke tasek damai suka sangat shawl neh
senang nk pakai rasa nk beli bebyk tp rege sakt tekak tros ahaha

hoyeahhh malam raya pertama balik ipoh hehehe musti la seronokan beraya dirumah ayahbonda tercinta
nak plak beraya sampai ahad kihkih ala  mr peje x kesaha dia ok jew janji bini dia gembira kan kan kan
act raya kedua tue kita orang pg penang pg raya rumah jiran lama merangkap kawan baik abah
raya ke3 baru la pg rumah adik mak abang mak n sedara mara kat kg
tue pon x banyak rumah pg tue pon pancit nak plak kalau beraya dgn ank kecik
kalo konvoi tue mmg sah2 la kitaorang yg tetinggal ke belakang
sbb kejap berenti nk susu la poo2 la
tahun neh mak masak mee kari dengn laksa huhu sedap
dengan masak asam pedas hoi terliur balik
dgn mr peje n adik2 buat bbq malam2 raya tp tertutup la ahaha
sedap mr peje perap ayam daging n sotong 
makan tahap berlumba2 gitue
aku mcm biasa la duk dlm bilik kasi ank dara sorang tue tido T____T
tp sempat gaks la meronda pekan ipoh bawak aqil main roller blade kat dpn ktm ipoh 
ahahaha arfa n afrina x bawak sbb dorang tdo..baru rasa remaja :P
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review