Wednesday, March 8, 2017

Hard Rock Hotel Penang~ Day 1

Posted by annapeje at Wednesday, March 08, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
 
 
 Lobi sementara tunggu daddy check in
 ahahha kepenatan sangat
 arfa suh senyum pon x nak nasib abang aqil cergas
for mommy n daddy :D 
 da kids ada bilik sblh so dorang tido bertiga

excited semua nak terjun kolam

ada 3 slide semua anak dara tue naik

mak dia rehatkan minda n badan jerk kikiki

sampai terpejam mata nak minum fresh orange

 neh view bilik da kids
toilet dia kecik  sket tp dinding tue bole buka aahha
tolak jerk papan sblh gambar atok tgh gelak tue huhuhu
kalau anak mandi bole la nampak dr katil jerk
ada sofa sebiji hehe
 
Alhamdulillah murah rezeki tahun neh
so daddy ajk pegi holiday n tunaikan
mau x lompat bintang kikiki
bayangkanlah 2017 baru dpt
tapi syukur la sangat2
memang plan pegi hari biasa
nasibla dorang kene chicken pox awal huhu
n taknak cuti time cuti sekolah
sbb murah sket n tak perlu nk redah jem dengan crowd bagai
so hari rabu tue bertolak dari rumah
sesiap buat bekal sandwich satu papan roti ko hahaha
buat roti sardine n roti telur n French toast
sbb bebudak tue kalau nk berjalan bukan nak makan sangat
kalau singgah mcd pon dorang bkn makan bebetul
malam sblm tue mr peje dah sesiap isi minyak n beli mineral n jajan tuk dorang
so x der la stop banyak kali
stop utk bancuh susu n pg toilet jerk la
sanggup tue tahan perot nak makan nasi kapitan claypot n roti cheese nan
bebudak lagi la dorang tue kata pedas memacam
bertolak agak lambat juga la sbb pg baru packing barang ahahha
singgah kapitan beli nasi
rasanya dlm pukul 4 petang sampai HRH Penang
dah setel check in masok bilik
suap dorang makan
dorang pon dah charge bateri dlm keter td tido
ahahha dorang tatau pon nk pegi bercuti
memula tipu cakap nak balik kg kat Ipoh
pastu kononnya daddy dia tersalah simpang so kene uturn dkr geogetown
ahahha nasibla dpt mak bapak kuat nyakat
satu lg malas nk bgtau awal sbb x larat nk dengar dorang berzikir
nak plak anak dara sorang tue kadang balik sekolah pon ajk pg tido hotel
pening ahkak nk layan
so lps rehat2 kejap tros bawak dorang turun pool mandi
punyala excited n happy
aqil siap x berenti ckp da best hotel la ...tenkiu mommy n daddy bring me here
kihkih insyaAllah kalau ada rezeki lebih daddy n mommy bawak
tp neh daddy yg belanja huhuhu
tq mr peje bawak kitaorang pg bercuti
sampai la neh dok teringat kat batu feringgi ahahhaa
we love u daddy kahkahkah
 



Monday, February 6, 2017

Afrina kene chicken pox

Posted by annapeje at Monday, February 06, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
 
tengok penuh badan
kaki , tangan , chekpit pon penuh huhu
kat muka pon penuh
abes kurang jelita kikiki
 
ari jumaat lepas pagi masa nak siap2 kan dorang
mr peje cakap eh dkt chekpit afrina ada jerawat
ahkak pon mcm owh ok ..tp dlm hati dah terdetik
tapi sbb sebiji jerk so diam jerk la
skali petang tue masa nak mandikan dorang lepas sekolah
haaa banyak dah kat badan afrina
konpem la kene chicken pox jangkit dengan aqil huhuhu
dah serumah redho jek la sbb umo2 camneh memang mudah bejangkit
doc kata masa luka tue hitam2 kering nak baik
tue la masa yg mudah berjangkit
itupon dah antar aqil duk umh maktok
takper la dah kene neh senang kang hahaha
konpem lepas neh x kene dah kan
Alhamdulillah wpon kene chicken anak dara sorang tue ok jerk aktif
tak mcm kita dlu2 kalau kene sure merengek serba x kena
malam td tepaksa mintak tolong mil jaga sampai esok
dia mcm tau jerk2 nak kene tinggal
sanggup dia tahan mata sampai 12.30 tgh mlm
alahai kesian huhuhu
 



Friday, February 3, 2017

Afrina New School

Posted by annapeje at Friday, February 03, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
 
2017 decide tuk tukarkan afrina sama sekolah dengan arfa
sbb nyer dia x happy kat sekolah lama
plus kat sekolah lama tue ada beberapa factor yang x menyenangkan hati
yer la nanti ada plak yang cakap bayar murah setimpal la
eh x juga ada yang tempat mahal pon x bagus juga
semua tue ikot la rezeki n nasib
cakap dengan mr peje biarlah kita berabih duit dekat anak2
biar anak2 selesa sbb ahkak kan keje
x keje pon susah juga ekonomi x stabil2 ahahhaa
2017 neh ikat perut sket supaya semua orang kurus sket :P
janji anak2 happy
Alhamdulillah sampai hari ini afrina x der masalah dah nak pegi skolah
excited jerk nak plak cikgu2 sayang lebih ..rezeki afrina
sekolah lama dlu merasa la kene pulas telinga :( tue yang dia bagitau
yang dia x cakap kita mana nak tau kan sobsob
biasala bukan dia x der berdrama pepagi sblm mandi tue
tapi memang Nampak sangat2 perbezaan dulu dan sekarang
dulu suka jerit2 cakap kasar...cakap aku
marah2 ...wpon mak dia memang garang kat rumah
tapi umur macam dia kan sedang meniru perbuatan orang dewasa
kalau dekat rumah dia akan cakap macam mana cikgu dia cakap dkt sekolah
cth la ....telan! telan ! telan ikan tue !!!
neh antara ayat yang mr peje tersentak
tros ubah pikiran dia hahahha
baru sebulan school Alhamdulillah nampak perubahan dari segi percakapan
x der dah nak cakap kasar2 mcm dulu
englis pon improve sket la ahahha sbb dlu memang dia cakap melayu jerk
beruntung hantar kat sr neh sbb student kat sini x ramai
kelas afrina 5 orang jerk yang stay sampai petang x pasti plak
doa moga yang baik2 untuk anak dara I yang sorang neh
mommy n daddy antar sekolah awal bkn sbb nk dia belajar teruk2
lgpon sukatan untuk tiga tahun more kepada konsep fun2
so x der la susah hati bkn focus akedemik
 
 


Thursday, February 2, 2017

Tugu Negara

Posted by annapeje at Thursday, February 02, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post












 
Ahad lepas ajak mr peje bawak budak2 neh pegi Tugu Negara
ahahha mak neh umo 36 tahun baru pegi wakakka
tp ok apa dah pegi kakak aku 40 tahun pon x penah pegi lagi kihkih
saja la buat lawatan sejarah sket tuk anak2
plan asal nak pegi pagi
tapi bila bapak neh bkn jenis morning person
memang payahla kan ...dia nak pegi neh pon kira bersyukur
wpon bebel gaks la sbb dorang dok cakap panas la apa la
haaa dah tau x tahan panas mcm lilin
bila orang plan tue x nak ikot
saja taip dengan harapan mr peje baca ahahha
yer la kalau pegi pagi nak ambik gambar tak la terik mata tue
bole jalan santai2kan
ini pegi sana buat mcm cukup syarat
pastu bila nak begambar banyak2 kene bebel
nak buat camner bini x fotogenik
lain la kalo muka pan asia neh pan periuk jek huhu
nak begambo fefeling tourist pon x layan
yer la tabah jerk la suamiku bukan photographer :P
 

Hornbill Cafe

Posted by annapeje at Thursday, February 02, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
 x der sapa nak layan mak dia berwefie
 chickeng wing tuk triple A's
 charkuihteaw mak punya...sedapp tp x leh lawan mat jasak huhu
 order tuk triple A's
 happy la dpt mkn ice cream
 oder strawberry ice cream makan nyer tak
 neh pon sama makan x habis
Nampak x spray tue tue attack burung hahaha
 tua nyer daddy hahaha nasib ahkak Nampak muda dr u :P
 menu


 
Lunch di Hornbill
sambil makan sambil tengok burung
nak masok bird park tue mak aii que panjang macam ular
maklomla cuti sekolah
parking pon penuh
tepi dah rezeki dapat gaks la parking depan café
tue pon cakap dengan mr peje dia masok dulu tengok full ke tak
kalau full lunch dekat sunway mall
(plan asal mr peje nak pegi kedai café superhero tapi takot kang anak2 jadi super mintak beli mcm2 ahahha )
Alhamdulillah ada meje kosong
so pilih meja dekat luar sambil menikmati pemandangan hehe
seronok la dorang tue walaupon ada yang berzikir nak masok bird park
maapla anak2 mak malas nak masok pon
sbb nanti dorang gaks yang malas jalan
bole tahan besar gaks bird park tue
pastu berbukit2 memang takla nak pegi
nasib ramai orang bole buat alasan ahaha
sambil makan dapat la tengok burung apa tah yang putih tue
hornbill n monyet
tapi gambar burung lupa nak ambik :P
masa nak makan tue ada burung putih tue sempat cilok ciken cop aqil sepotong ahhaha
nasib dah potong2
yang aqil neh penakot dia biar jerk
bapak pon sama lambat bertindak ahahha
pastu staff tue kasi spray air tuk sembur burung tue
so arfa akan get ready kalau burung tue datang dekat
seronok plak dia dapat spray hahaha
saja la bawak anak2 makan kat luar sbb aqil dah seminggu lebih kuarantin kene ciken pox ...kelmarin pegi klinik skali doctor kata x ok lagi
so dis week dia mc 3 ari ahahha
mak mana tau ingatkan dah oke saja la bawak anak2 ambik angin luar
sedap juga makan kat sini
tp agak pricey sket la
skali skali bole la
afrina oder kopok lekor pon yumm sedap ranggup
aqil oder mushroom sup huhu x sdp
afrina oder nasi goreng apatah siap ada satay
nasib bapak x oder tue pon jenuh nak habiskan
dlu pon penah makan kat sini tp dengan ofismate tue pon orang belanja
feeling tourist makan kat sini ahahaha
 


Thursday, January 26, 2017

♥ BERCUTI KURANTIN ♥

Posted by annapeje at Thursday, January 26, 2017 0 love aqil&arfa Links to this post
3/1/2017
Ahkak dengan rasminya menyambut tahun 2017 dengan cuti kuarantin
sebabnya anak dara sorang tue kene HFMD
(Penyakit kaki tangan dan mulut)
dia jangkit dekat taska dkt bwh opis
nasib la demam sehari jerk n muntah2 haritue
esok nyer dah cergas
memula tatau pon taska dia ramai yang kene
nasib la member sorang tue bgtau suruh pg klinik n check
confirm mmg hfmd uwaaaa
maklomla x penah lagi handle anak kene hfmd neh
Alhamdulillah tq gov bagi cuti kuarantin neh
memang banyak membantu
so dapat la cuti dari selasa sampai ke jumaat awal tahun aritue
act afrina kene masa hujung bulan 12 2016
dah la cuti dah habis uwaaa
terpaksa la berulang dari sg buluh
tumpang rumah mil sekejap
sbb anak dara tue sorang jerk x nak duk umh maktok dia hahaha
yang dua orang neh laju jerk kalo ckp duk umh maktok
nasib la afrina neh kuat sehari jerk dia pengsan
hari lain2 mcm x der apa dah laju jerk makan n minum
lega mak sbb member opis sampai yg kene warded
syukur sangat
 
23/1/2017
 
Ambil cuti kurantin untuk kedua kali
sbb aqil kene chicken pox (pelentung)
ikotkan boleh dapat 5 hari bekerja
tapi doc cakap kalau ada tempat yang boleh asingkan dia
supaya adik2 yang lain x berjangkit lagi baik
so decide antar kerumah maktok
hahaha kejam sket la
memula dia excited sangat nak pegi
neh smlm kol plak suruh ambik cakap bosan
maybe sbb x der kawan nk bergaduh ahahaha
sabar yer abang kalo ok sabtu or ahad mommy jemput
kalo x oke lagi lambat la sket jemput abang kikiki
aqil plak dapat dari kawan sekolah dia
memula dia bgtau kawan dia buat magic
sentuh jerk bole kene chicken pox
dia ckp kawan dia buat magic dkt adik dia
tapi x jadi
pastu selang bape hari aqil cakap dia kene chicken pop hahhaa
bkn chicken pox
mommy n daddy dia pon blur
aqil tunjuk kat pusat sebiji kat tepi telinga
dia kata sakit la
ahahha mak ckp allergic bapak plak pegi sapu krim ezema
hahahaha sumpah x klaka kan :P
pastu tghari jumaat tue teacher transit kol
ckp aqil x sekolah sbb dia kene chicken pox huhuhu
sbb tiga orang dah budak skcj kene
okla tue jerk pembuka tirai diblog 2017
kikiki lama gila x berblog nanti akan rajin2kan blog hehe

Wednesday, May 4, 2016

Aroi thai shaftsbury cyberjaya

Posted by annapeje at Wednesday, May 04, 2016 1 love aqil&arfa Links to this post
abes pulut manga mak kene cincang ngan anak dara neh  
x pedas suka la dia bole makan ..Calpis wajib pastu bekokok la batuk 
neh lagi hebat pakai chopstick sebatang jerk ahahaha 
Allah x yah oder pon x per setakat kulit popiah goreng huhu 
kaunter makanan dan bayaran 
iskhhh banyak nyer mr peje makan ahahha 
 
akak opis neh bagitau kat aroi thai mee dia lagik sedap
oke esoknya kita pegi sini plak hehehe
betul la memang sedap sbb ada pilihan kuah tom yam
mr peje cakap kuah sup pon sedap juga
pulut manga not bad
ayam goreng ok sedap bebudak pon bole makan x pedas
dessert cuma ada jeli kelapa and pulut manga jerk
air hidang dalam mug besi
nasi dia ok la cuma x pakai beras pulut
somtam dia perghhhh mengalir air mata kepedasan
ayam pandan dia mr peje kata sedap tapi alahai kecik sgt
hehe yer la da harga pon 1.90 sen kan
spring roll pon sedap
tapi make sure kalau nk oder tuk kids mention awal2 jgn letak sos
sbb style dia tuang sos sesiap
compare dengan boat noodle
ada la pron n con dia la
masing2 ada kelebihan tersendiri
ok la jugakkan x der la menu semua sama
tapi dedua mak oke jerk suka jerk
 
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review