Friday, May 22, 2015

♥ Buku Scrap ♥

Posted by annapeje at Friday, May 22, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
 
mcm neh jerk ko kaler aqil menangis di tepi perigi jerk rasanya uwaaaa
anak lelaki kan main belasah jerk la keje nya
neh nasib x warna semua hitam
kalau tanya dia cakap bcoz i like black same like daddy
ewahhh ko nak perli mak ko neh ke haper :P
 
 neh itik neh jadi kaler unggu plak
ada yang kaler merah walhal itik yg sama :P
ada 4 keping lagi gambar mak lukis ahahhaha
alahai budak darjah satu sekarang neh
mmg kene kemahiran berfikir aras tinggi betul
dengan mak pak sekali terjebak
terpaksa la menunjukkan skill melukis mak ko neh ahahha
sbb dlu mak seni kan dpt 3 ahahha poyos
bahasa melayu x buat lagi
neh baru subjek bi
mencabar juga la rasa bila ada ank tahun satu neh
nak tanya kat dia kadang dia pon jwp x tau
apa yang ko belajar kat sekolah aqil oii ahahha
nasib la keputusan ada yg ok wpon ada yg ko
ahaha x per mak bagi peluang
mggu depan exam ..mummy doakan aqil bole jawap semua soalan
mummy pon dulu x der la pandai macam neh hehehe
maklomla lahir pra matang sell otak lambat bercantum hahaha
harap2 exam mggu depan neh abang aqil bole buat 
n keputusan lebih baik dari sblm neh
kalo x oke kita belajar sesama lagi huhuhu
 

Thursday, May 21, 2015

Sultan Arabic & Iranian Restaurant Cyberjaya

Posted by annapeje at Thursday, May 21, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
 mix kebab share dengan mr peje skali arfa plak suka huhu afrina pon
 
 x sempat snap memasing dah menjerit nak makan...neh pon sblh cheese sblh lagi lupa la plak :P
 
 hamik ko strawberi milk shake mmg x larat nak habis la kongsi dengan aqil
 
 mr peje pon order manggo...arfa x payah poyos sangat bole
 
tengok la anak dara tue dapat makan senyap 

bebudak neh la aritue berzikir nak makan pizza
korang neh asal ujung bulan jerk permintaan macam macam huhu
dorang act nk makan dominos
dah bapak ajk makan kat sini plak
makanan ok sedap cuma agak panas sket
maybe sbb kipas dia masa tue habis air
so dia pon tgh isi n alihkan kipas air ke bhgian depan
servis bole la 
tapi mak prefer makan kat sana'a lagi dari sini
bebudak ada oder ice cream 
mak tengok keras jerk mcm batu ahahha
tapi habis licin jerk dorang bedal
x sempat nak rasa
tp siyer makan neh jerk pon kenyang mcm nk pitam 
kedai dia dekat dengan LHDN Cyberjaya ...cyber neo kot kalau x silap la :P
 

Wednesday, May 20, 2015

♥ maklong mila kawen ♥

Posted by annapeje at Wednesday, May 20, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post
 selamat pengantin baru wan sharmila ahahaha ...eh smlm mc dah pening2 ekk mihmih
 hadif n afrina
 ucu n wancu
 us dengan pelamin n pengantin kihkih
 keluarga kecil mr peje ...eh mcm sederhana kot :P

lupa plak nk updet pasal wedding opismate i neh ahaha
dah selamat pon makcik tue kahkah
ari kenduri tue terdatang lewat sbb budak 2 orang tue pegi mengaji
dalam 2.30 kot sampai ahahha kejam x
ala x kejam sangat sbb stay sana sampai petang
malam nk datang lagi hehe
tapi ramai member opis yang merungut apsal mak datang lambat
so x dapat la jumpa alaaa korang neh 
macam pegi opis x jumpa aku kan ahahaha
makanan aritue sedap2
macam makan kat rumah ko siap dua tiga kali tambah
slamber jerkkk...dah plak masa tue dah x ramai orangkan
so sangat la selesa nak menyembang ...nk begebang ...bejoget pon bole tau :P
teringat plak dlu zaman bujang masa keje kat tourism 
duduk rumah dorang la sbb pakcik keje sana
so pegi keje naik moto dgn pakcik
bila anak dia praktikal plak
naik tren sesama sbb pakcik x nak bawak kereta sbb jln jem
ahahha tapi seronok jerk naik train
paling x lupa mak gelojoh sangat nk turun sblm tren stop
bila tren tue nk stop konon dah standby bediri sekali amik ko
terduduk atas riba mamat tgh baca newspaper ahahha
buka jerk pintu tros lelaju kuar tren ya Allah malu nak mampos ahahha
ok la adik sepupu welkam to da club bini2 orang n coming soon gonna be mak2 orang kan
dulu ko kata sgt kitaorang kan kan kan
skrg kitaorang x sabar nk tggu ko plak ahahaha

Tuesday, May 19, 2015

♥ ikan patin tempoyak ♥

Posted by annapeje at Tuesday, May 19, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
snap dari dalam bus haha
 
ko tengok makcik2 tue gelojoh nak makan hahaha
 
ya Allah sedap rupanya
 
neh pon berebut makan hokey
 
ko tgk yg sblh tue ya Allah lagi x menyempat nyempat ahaha
 
pencuci mulut pengat ubi kayu aummm sedap mak oii makan panas2
 
tenkiu kak siti TM Pahang menaja makan tengahari kitaorang thorrbaik hokeyy

sebelom balik kitaorang singgah makan ke restoren Seri Hijrah
lokasi dia betul2 belakang hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan
cantik kan restoren dia rumah kayu lama
tempat dia mmg dlm rumah jerk
tokeh x tamak nak buat tempat makan sampai kat luar
sbb kat luar ya Allah panas giler weh
selesa pon selesa jugak kat dalam tue
tapi sbb kitaorang vvip aritue so layanan tip top ahaha
kak siti adjustkan supaya kitaorang dpt mkn kat situ
sbb masa sampai neh baru 11 lebih
tenkiu kak siti ...aku neh la first time makan ikan patin tempoyak
sbb gulai tempoyak perak dengan kuantan x sama hokey
ikan dia mmg sedap manis x hanyir
bertambah2 aku makan nasi secara pelahap kihkih
ala harga serius dah lupa tapi berpatutan la
ada sambal hitam pahang 
ada daging masak dendeng kot hehe maap la lupa
minum plak dengan air sirap
sampai hari neh terbayang2 jerk kesedapan ikan patin tue
neh rasa ank ajk mr peje pegi makan angin ke cheratting huhu
dia pon asik tanya bp rate duk swiss garden 
seronok ke dok cherating
tapi x tau la bila nk sampai ke kesana nyer kahkah
eh afrina semenjak mak balik kursus neh tido pon ngan daddy
so ada peluang la hujung tahun mak nk pg kursus lagi kihkih

Monday, May 18, 2015

♥ Berkurus kursus hehe ♥

Posted by annapeje at Monday, May 18, 2015 2 love aqil&arfa Links to this post
 
neh bilik kitaorang lega dah sampai
sbb ada yg flight delay maka semua pon sampai lambat dalam pukul 7 gitu 
dengan driver bus yg mengantok sampai bus pon dah mcm nk langgar divider
alhamdulillah syukur semua selamat masih bernyawa
nasib la balik kl driver ada 2 orang huhu scary ok
 
malam tue dinner layan steamboat n buffect
makan mcm naga la sbb kelaparan kihkih
 
day 1 kursus hambik ko pagi petang kene jogging tepi pantai
maklomla dah duk dalam kategori obesiti hahaha
 
bestkan nak plak kalau bawak anak2 ahahha dasar mak2 kan sure teringata anak
 
day bape tah aku lupa lunch makan masakan cina ...bole la 
 
my partner in crime 
dah mcm aktiviti nak bersalin hokey ahahha
tapi bila tengok gambar neh rindu weh kihkih

aritue nama terpilih ke retreat kesihatan
mmg mintak pon kursus neh sbb al maklomla dh berumur neh 
walaupon berjiwa remaja ahahaha
bagus kursus neh mak sarankan bos buat la setiap tahun
bermanfaat...nak plak buat kat hotel best best kihkih
so ke swiss garden kuantan kita wehuuuu
walhal dalam hati Tuhan jerk tau 
mana tak nyer neh la first time berjauhan dengan afrina 
kejap nak pegi kejap nk pegi
partner in crime dah pesan awal2 ko tolak kursus last minit siap la
sbb aku dah paksa dia join kursus skali aahahaha
kejap nk nangis kejap ok 
tapi tetap la kene pegi kan nasib la mak mertua bersedia nk menjaga
nak suruh mak sendiri takot mr peje plak x selesakan
alhamdulillah afrina x meragam lega mak huhu
lagi dia x heran kan mak dia ada la ahahha
nampak tak afrina memahami mommy dia kihkih
wahh mak dia plak mcm kambing keluar kandang ko
berseronok dengan gf lupa anak laki plak ahahha
dah la penceramah badan sado
anak dia plak comel ahahha pastu asik la nk join meja ahkak
lagi la akak lupa daratan kejap hahaha
tp siyes irfan tue comel la lemah lembut
seronok kalau ada ank mcm irfan 
sejuk perot mak ...berdoa abang aqil pon mcm tue nanti hehe bole :D
sbb dah kursus dengan gf harusla enjoykan
mcm belangkas ...dr putrajaya sampai kuantan pon non stop bersembang
ahahha kalah aqil ...mak aqil lagi hebat upanya wakakka
gf mak pon hantu makan jd sesama la kita makan mcm naga kannn
konon pegi retreat kesihatan
tapi bagus sesangat banyak yg dapat dipelajari n diperbetulkan
prof zul cakap slalu cara warm up yg slalu kita buat tue sebenarnya salah
boleh merosakan tulang belakang
senaman yg ada dlm utube pon x boleh ikot sembarangan x betul
tapi neh pon dah nak lupa plak ajaran dia hehe
prof zul neh dlu penah slip dis n x bole berjalan
tapi dia kata berkat dia bersenam alhamdulillah dia mampu berlari
dari segi pemakanan pon byk la dia ajarkan 
antara nk ikot dengan x jerk la hehehe
setakat neh cuba nak amalkan amalan bersenam dulu
maybe setiap jumaat kat opis nak naik treadmill 
pagi naik tangga 5 tingkat huhuhu tercungap oke :))
 
 

 

Thursday, May 7, 2015

♥ maklong milah nikah ♥s

Posted by annapeje at Thursday, May 07, 2015 0 love aqil&arfa Links to this post

 mak sampai lambat so gambar dari kejauhan ahaha
 
happy jerk pengantin lelaki

 mommy n na
anak dara

1/5/2015 tamat la zaman bujang maklong mila hehe
tahniah la lala selamat menamatkan zaman bujang
akhirnya setalah bepanas behujan petir kilat bajir semua ada
ahahahha dasatkan
akhirnya Allah berikan pelangi menyinari hidup lala n suami kihkih
selamat menempuh alam rumah tangga
asam garam yang bakal ditempuhi
ada manis masin masam ...jangan iangat kahwin neh manis jerk
lepas kahwin neh lagi la kelat tawar payau semua keluar kihkih
jadilah isteri yang solehah dengar kata ...jgn melawan ckp suami nanti menderhaka 
bab bagi nasihat mmg terer bab nak melaksanakan jerk x berapa :P
moga cepat dapat anak yg comel2 
kalau dpt baby gurl sure sumi nangis lagi dalam hati ahahha ok bye :P

Thursday, April 30, 2015

♥ Ipoh street art ♥

Posted by annapeje at Thursday, April 30, 2015 1 love aqil&arfa Links to this post
 
afrina macam nak masok tadika jer hehe
 
neh lagi sorang mcm korek hidung walhal nk buat shhhh
 
ahahha beria jerk 2 beranak tue kan...
 
teh tarik satu !
 
jum balik hari nak hujan ...rindu nyer ipoh huhu

bangga tau ipoh pon ada mcm neh hehe
x yah nak pegi penang jejauh
tapi neh sikit ada lagi yang x jumpa
nanti bila balik nk explore lagi la
seronok la neh kat ipoh memacam ada
cafe pon dah tumbuh mcm cendawan
sampai x tau nak pilih mana satu
harga pon berpatutan n bole tahan juga makanan kat situ
orang kata walau best macam mana pon kl neh
namun ipoh tetap di hati oke hehe
 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review