Thursday, July 16, 2009

♥ teNsioN ♥

Posted by annapeje at Thursday, July 16, 2009

aku adalah sangat2 tensi arineh
sbbnyer mr peje kata nk cr umh lg
adoila baper punya lama la
mau pindah neh
da la nk kene kasi sebulan notis
kat tuan umh
kalo x deposit x dapat laks
n kang umh yg dikejar x dpt
yg d kendong beciciran
haishhhhhh
mmg la mahai sket
tp mana nk cari umah murah2
yg ader balkoni
yg tingkat paling bawah
yg selesa
dan yg paling penting x jauh
dr bandar utama
sbb senang nk antar aqil tetiap ari
adoila
bersabar jerk la selagi bole
ya Allah kuatkan la semangat aku
berikanlah aku kesabaran dlm
menghadapi dugaan ini
mungkin bagi org len
apalah sangat cabaran yg aku hadapi ini
tp bg aku dan aqil
adalah sangat2 memenatkan
terutama bila hari hujan dan jem yg melampau
seawal jam 7 pg aku da kuar rumah
dan seawal 7 mlm juga la baru kami berdua
sampai dirumah ...kalo jem 7.30 or jam 8 mlm la jawapnya


kesian aqil sampai lenguh2 pinggang duk lam car seat
apatah aku lagi yg ari2 duk pijak break
huarghhhhhhhhh
rasa nk nangis pon ader dah neh
sob sob sob
kang ckp lebih2 laks
mr peje kata dulu merungut len
dah parents dia pindah still nk merungut gaks ker
huhuhuhu

p/s apakah aku ini sangat fussy

14 love aqil&arfa:

Nem0 o0h Nem0 said...

ehh nak pindah pun ne bg sebulan notis ker?? br sy tau..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

nemo...huhu yer kene ini prosedur duk umh sewa

chik star said...

aah sian aqil
mumi die lg sian.

yg ade elok grab je.
tkot lmbt2 nti tros terlepas.

LuvZa said...

Oit..nk pindah umah gak ke?? kate nk pindah lame lg...taun depann..

5577 said...

aah tul nemo.. mmg kena bg sebln notis, sbb tuan rumah sewa nak cr penyewa lain.. :)

sabo ye pn anna, peje nak cr yg terbaik utk korang tu kot..
insyaallah tak lama lg dpt la tu..

mmg pyh bertahan dlm jam ni, farah bln lps ada skali tu kaki cramp teruk sbb ujan lekat jam sampai 2 jam lebih.. masa tu kaki dh xleh nak gerak dh, tp tahan gak, sbb jauh lg perjalanan.. kat umah, takyah ckp laa mcmmana sakitnye kaki time tu.. sampai mengalir2 air mata tahan cramp.. mmg terbaring je, sbb takleh bgn.. bile one urut kurang la sket..

tu yg bln ni, duk rumah mak farah hr keje, sbb dh tak sanggup..nak meredah jam, n kaki skrg pun dh makin bengkak kan.. nadhrah pun duk rumah mak farah.. one dtg selang2..

5577 said...

n trimas utk komen tu. farah pun xsbr ney.. hehe.. :)

rieda96 said...

ooo nak pindah ker.. ye la.. nak pindah ni kena survey tol2 la.. nanti tak puas hati, nak kena pindah lagi lak kan.. takpe.. smg nanti berjumpa dengan rumah idaman k..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

as...tau x per kesian dowh..entah la mr peje tue nk umh beso2 laks haishh

cho...mana tahan weh ari2 ulang kedamansara 2 kali ketaq lutut aku neh redah jem lom campo wet minyak n tol

fara...oke la ader umh mak ..taw x per kalo ujan mmg payah la ...sian kat aqil tue...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

rieda..ahaks x der la idaman sangat sbb umh sewa jerk ..tp yer la mesti nk keselesaan sbb nk duk ari2 tp kalo fussy sgt kang puteh mata huhuhu

QueenWizza said...

sabar sabar. jgn tensi2.. mgkin umah bru lebih best ;)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

wizza ...hope so la ahahaha

5577 said...

aah tula kan..

jd lg taktahan sbb skrg ni kaki dh bengkak, n slalu cramp bile mlm.. bile ditambah bile jam teruk..

korang nak beli ke?
hrp2 dptlaa umah impian ye.. insyaAllah tak lm lg dpt tu..

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

fara nk sewa la ahahha mana der doet nk beli umh ...nk sewa dkt ngan mak peje sbb nk antar aqil huhuhu

5577 said...

oo.. camtu.. yelaa..
senang kan nnti dekat..
dh dpt ke? hrp dpt xlama lg.
:) ana pun untung ada mak mertua dkt nak jgkan..

tula, letih kan melyn kerenah jam ni.. farah stay umah mak, sbb dh sarat, xlrt.. tiap hari nak kena bgn 530, klua umah 6 lebih pastu sampai umah mlm.. tp kena byr pembantu mak tu utk jaga nadhrah.. huhu..

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review