Wednesday, August 15, 2012

♥ our lil hero ♥

Posted by annapeje at Wednesday, August 15, 2012
 budak suka menjeling sebijik mcm mummy masa kecik2 ahaha
adik ko neh kene pg yu nam sbb mengalami rambut kurang mcm mummy kecik2 dlu ahahaha
 seronok ekk dah dapat kaki now makin laju berjalan sket wpon berpaut lagi hehe
pegi mana2 kene bawak racing car dia 

morning :D
today nk ceriter pasal budak paling kecik dalam rumah neh
x lain x bukan baby arfa hehehe
but we call him adik 
mcm daddy hehehe maktok panggil daddy adik 
ahaha kantoi :P
sejak umur dah setahun neh
dah laju berjalan 
tapi berpaut kat kerusi ker sofa ker
blom bole jalan sendiri ahahaha
lambat mcm abg aqil kot
setahun 3 bulan baru bole jalan
pastu dah pandai cakap
hepppp or ishhhh 
yang lain2 tue bahasa baby la x paham
owh yes dah pandai panggil daddyyy
mummy x pandai T___________T
kalau kita nyanyi lagu fav dia
cth lagu ABC , Twinkle2 or lagu Clap Your Hand
sbb tue jew lagu mak dia tau nyanyi hehe
tapi dia paling suka if abg aqil yang nyanyi
gelak2 happy tros
pastu smlm masa dalam kereta otw blk rumah dr hosp
ada la azan kat radio
tros dia pon azan tau hehehe
tapi bunyi aaaaa2 jew la 
kalau dia azan tros mau pitam daddy dia ahaha
kalau makan bagi batu pon dia makan
ahahaha so far semua benda la dia makan
kecuali spegetti...dia mcm geli :P
kalau naik kereta sebok nk duduk tengah2 atas box tue
lapik dengan bantal
pastu lentok kat bahu daddy dia pegang bahu mr peje :P
sangat la anak bapak
if mr peje x keje n keluar lama2
time dia tido siaplah
nanti masa tido sure melalak
dah 2 kali terjadi
masa fisrt tue memula buat x tau jerk la
then sapu minyak la dukung la
takot sakit perut ke apa
x tahan tue dalam tido dia bole nangis pastu tido kejap
n then  nangis balik
eh aku dah mcm adoila kenapa neh adik 
then tros kol mr peje suruh dia balik
kali kedua plak isnin haritue
mr peje keluar berbuka dgn kwn2
then dia lepak sampai pukul 12
before pukul 12 tue arfa dah meragam2
so tepaksa la kol juga sbb dah mengamuk2
yang pelik bin ajaib 
elok bapak dia balik tepuk2 tros tido :P
so nampak gaya nyer mr peje mmg x leh la nk melepak sangat
kihkih
masa balik ipoh or mr peje keje malam
elok jew dia
arfa neh kalau mr peje x keje so mmg i goyang kaki la
sbb dia mmg x nak kalau mummy dia amik
dia nk bekepit jew dengan buah hati dia
eh bukan takat arfa ..abg aqil pon sama
yer la i kan mak yg garang ahahaha
mr peje tue kalau marah aqil tetap jew ckp daddy my besfren only
ahahaha kejam betul korang dua beradik
mak x kesah malas nk kecik ati dah
dah tua2 nk sentap lotih ahahaha
dlu2 cukup la jeles dengan ank sendiri :P
neh belom dpt ank pompuan lagi neh
kalo dpt ank pompuan rasanya lagi lagi terlebih manjaaaaaaaaaa :P

1 love aqil&arfa:

Has said...

seksi la hp anna. sbb ada curve gitu :)

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review