Tuesday, October 9, 2012

pening tp bkn mengandung ahahaha

Posted by annapeje at Tuesday, October 09, 2012
morning2 hehe
semalam balik kerja i dgn mr peje pg la survey 2 tadika
tuk abg aqil 
satu yang berkenan kat hati 
walaupon warna nyer x brape nk berkenan sbb kaler unggu 
ahahahha
nasib la abg aqil puteh mcm daddy
kalo ikot rentung x rentung sangat la ahaha
mcm mummy dia ..kesian plak :P
insyaAllah next year nk hantar abg aqil 
pegi belajar kat CRISDALE
sbb dari rumah maktok bole jalan kaki :D
bkn apa duk kl neh sana sini jem
x sanggup nk kasi ank redah jem kesian tau
cukup la mak bapak jew stress jalan jem
ok berbalik pasal tadika tue
kitaorang sampai situ dalam pukul 
6 lebih la...masa tue ada student yg nk balik
tp cikgu dia sangat baik
siap cakap elok2 tatau la belakang kita plak mcm manakan
siap turun naik la tunjuk kan class umur 4  tahun
umur 5 tahun n 6 tahun
dari segi permahatian class sangat bersih
toilet pon sangat bersih...bagus tau toilet pon tunjuk
tempat makan
terangkan detail pasal sukatan pelajaran...jadual makan
pasal pembayaran yuran..uniform 
so mmg clear la kita tau braper yg kita kene bayar bulanan
kalau x silap ada balajar bm , bi , math , agama,art class,sains cuma buat experimen
berenang , drama apa ekk lupe :P
piano class pon ada tp x sure yg tue kene extra fee ke x
ada belajar basic komputer
then dia tunjukkan gambar aktiviti lawatan
n siap bgtau dlm class total pelajar melayu ada brapa cina brapa
ok la dah puas hati 
then kitaorang gerak pg satu lagi plak taska
yg islamic plak sbb nk seimbangkan 
dengan ilmu agama
tapi sangat la mengecewakan
dah la buat muka terkejut masa kitaorang sampai
pastu beria plak nk speaking ahahaha
kalau speaking tue bagus x per la gaks
mr peje dah malas dah nk buka mulut
dah masuk tue usha2 la
ada la satu budak neh masok dapur nk ambil susu
pastu teacher dia cepat-cepat suruh tutup pintu
ahahaha mcm nk sorok sesuatu jew
i pg crisdale ok jew x der masalah semua kita bole tengok
then dia bole plak bg risalah jerk suh tengok dari situ
n apa2 hal just kol dia punya pengetua
then mr peje tanya la if nk tgk class mcm mana
then staff dia ckp ..tengok kat website jerk
whattt???
dah sampai situ suruh tgk website!!! aloo nk tgk class pon susah ke
ko bkn bz pon 
cikgu pon mcm x cukup ilmu
mcm tangkap muat jerk
dah la baca satu blog tue dia ckp 
budak umur 4 tahun pon kene basuh poo2 sendiri
kesian betul nak menangis baca sbb
bila terbayangkan anak sendiri kene mcm tue
owh yes masa dtg tue ada budak laki tue tido atas lantai tau
siap baring tepi dinding bawah kabinet tv 
sblm neh mr peje ada la kol juga
masa tue plak aku tgh kerja
so mmg x join la
mr peje pegi berdua dengan aqil mcm nk gila cari sekolah x jumpa
sampai aqil ckp dengan muka sedih " i cannot find my skool"
mr peje kol ..bole plak pengetua kata sebuk sangat la
itu la ini la
walhal kita just nk tgk kawasan class n nk tau detail pasal class
pastu terbaca lagi pasal blogger neh cakap
bulan dec patut x payah collectkan sbb cuti skolah
tp dorang tetap kene bayar
mcm we all pg crisdale dia siap mention
bulan dec x payah bayar sbb cuti sekolah
hai malu la islamic dengan x islamic mcm neh
kita hantar anak bkn takat nk pandai berbahasa inggeris
tp nak selaras semua , bahasa melayu , agama , math dll
ada satu lg tue itqan
tp pheww yuran sangat la mahal
rasanya kalau mak bapak yg nk teruskan 
ank ke sekolah private sesuaila
mcm kita neh nk hantar sek keb jew
hai pening juga nk hantar ank pegi tadika neh
neh baru sorang ank nk pg skolah
ahahaha dah la kecoh dari tahun lepas nak hantar sekolah
tp x masok2 lagi ahahaha

2 love aqil&arfa:

Has said...

btul la tu. kita kena tengok real classroom mcm mn, toilet mcm mn. tadika ery x sediakan makanan, so has tapau kan ery bekal setiap hari. sbb tu if perasan, kt fb has selalu shout bfast dgn ery pagi2..bg dia mkn kenyang2..beli tapau br ke tadika. tadika ery dekat, blh jln kaki dr opis mama dia :)

Nurhayati said...

wei yg islamic tu tadika ape? confirm aku tak hantar zara kalau camtu layanannya..

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review