Friday, February 8, 2013

♥ kad raya cina ♥

Posted by annapeje at Friday, February 08, 2013
 curlas jah ada limau dua bijik cukupla syarat ahahaha
aqil bgtau yg lekat2 tue semua teacher dia buat dia kaler daun ngan batang jew
ahahahaha ok la tue kihkih
korang ada dpt x ????
kahkahkah aku dapat kad raya oke 
balik keje semalam bukak2 pintu jerk
aqil dah terjojol depan pintu sambil bg ucapan
"mummy ...happy chinese new year "
ahahaha konpius kejap rasa sambut raya aidiladha jew ahaha
siap ucap sambil pegang kad tue
seronok nyer anak dah sekolah neh
lepas neh bole dapat kad hari ibu plak kan :D
slalu dok tengok jew orang lain dapat
jeles jerk hehe bila la turn kita nk sampai plak :P
Alhamdulillah wpon baru sekolah sebulan lebih
nampak aqil dah bole tulis nama sendiri
kenal angka kene huruf
wpon dia slalu gewdik pura2 tanya mcm mana nk tulis la
ini huruf apa la ...saja jerk nk kasi mak dia hot
dah la mak neh dia kuat naik angin ahaha
sory anak2 mak korang neh ada tirod jd hormon x terkawal :P
ditambah plak ngan daddy korang yg bz 28 jam
kadang konpius mana satu hari offday 
mcm eh lebih baik bekampung jerk la kat opis senang :P
melalut dah neh ahahha
aqil neh bagus bila dia akan tanya kita 
"can i do my homework?? "
cuma dia suka main2 mcm tulis senget2 besar kecik la
ataupon ada hari lain dia belagak
bila kita ajar cthnyer
how to spell ciku ... C.I.K.U...cikuuu
dia dgn belagak jwp i no  i no ...cisss
tulis nama pon dah pandai 
aku pon x nak push sangat2
dia kan baru 5 tahun n bkn nyer dah lama masok sekolah
tp kadang termarah juga sbb bila dah penat balik kerja
mana nk tidokan adik mana nk mandi nk makan
ada gaks member tanya kenapa x suruh mil tengokkan dia buat homework
petang2
dia dah jaga pon dah seribu rahmat malas nk menyusahkan
sbb anak kita so kita paham la yg nk melayan karenah dorang mengada2
mak neh penat macam mana kan kene la hadap
cth anak kecik kalo nangis...suami jaga..dia letih dia pas kat bini
bini kalau letih dia nk pas kat sapa ahahhaa jwp2
lain la kalo ada maid bole la ko arahkan jaga
eh mcm panjang sangat plak entry ahahaa
neh nk share kegembiraan sambil meluahkan perasaan :P

0 love aqil&arfa:

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review