Friday, February 22, 2013

mengada-ngada

Posted by annapeje at Friday, February 22, 2013
korang ada x perangai anak mengada2 ???
aqil neh punya perangai mengada adoila
lagi membesar lagi mengada
nak2 plak kalau bangun pagi adoila
dah la kadang kita neh terlambat bangun
mula la nk menyinga grrrr !!!
cobaaannn
aqil kalau bangun pagi macam2 peel tau
ada time jerk ok
yang lain tue mengada banyak
bila gerak jerk 
nk suh dukung la 
adik tue nk letak mana abg oii
mula la aku merungut apsal tuan umh x bukak balkoni depan tue
kalau x senang la sket nk masok kereta
sbb kereta mmg paking betul2 dpn balkoni
tp kene pusing sbb pintu kat belakang 
dah la mana nk pegang henbeg
mana nk bawak beg sekolah aqil + baju sekolah
mana nk bawak beg spiderman isi puting adik + botol air + ipad + mainan2 yg kene paksa bawak oleh aqil huhuhu
dah rasa mcm serabai giler tau 
dukung arfa sambil bawak2 beg berbondong2
mana lagi tengah jalan tetiber aqil suruh stop 
tengok SIPUT BABI !!!
kalau kita buat derk lagi panjang la merajuk mengada dia
siap ckp nk bgtau maktok la apa la
ahahaha serabut tau pepagi
dah la opis mak ko neh jauh nak oii
50 menet oke nak sampai 
blom sepak terajang campo jem lagi
nasib la yg kecik tue celik mata jerk 
on jew sbb happy dpt naik keter
sampai hari weekend pon dia buat mcm tue
ahahha tue pon naya jugak
sbb pepagi ari minggu dia dah standby bangun
sambil  tunjuk pintu
kadang2 bila kita ambil cutikan
dia suh kita spray badan dia dgn body spray
pastu ajk pg jalan2 ahahha
bukan main tau curlas x mandi tp wangi ahahha
berbalik perangai aqil tuekan
aku tgk ank jiran depan neh lg kecik
tp pandai bedikari nak plak dah ada adik
siap bwk beg sendiri ..jalan sendiri
kalo aqil jgn  mimpi la nk bwk beg 
sampai belumut pon x kan dia bwk kecuali mood dia ok
tgh sarat peknen adik pon dia paksa mummy dia dukung 
huhuhu saja nk luah nk ilangkan stress pepag ahahhaha

1 love aqil&arfa:

Has said...

anak-anak has pun manja mengada gak

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review