Sunday, April 21, 2013

First parent - teacher's Day

Posted by annapeje at Sunday, April 21, 2013
Untuk pertama kali me n peje sebagai mak n bapak pegi ke sekolah anak untuk berjumpa guru class ahahaha siap gelak2 ngan mr peje lagi sbb masing2 macam x percaya eh anak dah beso kene amik report card ahahaha x percaya la sangat masing2 dah tua bangka cuma x sedar diri jerk lagi kihkih .... Waktu dari pukul 9 pagi sampai 12 tghari ... Rupanya teacher sara neh india hehehe...
kitaorang datang dalam 9 lebih ... Sampai2 ada sorang jerk widad n her dad ... Widad neh muka mcm cina sket ....aqil kitaorang x bawak biar dia duk umh maktok ngan arfa kang pening kita nk nyembang dorang buat huru hara..... Teacher sara bgtau aqil dekat sekolah x der buat masalah disiplin Alhamdulillah ....cumaaasa dia malas ahahaha n x beri perhatian ...sebiji perangai kat rumah .... Teacher sara ckp dia tepaksa act garang2 sbb dia kata aqil if dia belembut makin menjadi perangai dia cth : aritue di nangis2 so dia bwk la main slide ok jew bila masok class pura2 nangis ... Nampak kat situ dah nampak ....aku dah lama nampak ahahha cuma maktok ngn dadddy dia la kadang2 termakan lakonan aqil tue ... Aritue aqil x siap homework tp dah pesan mr peje suh kol teacher bgtau n ok la tp aqil menangis2 x nak pg sek sampai pakai baju kat sekolah ok ! Betapa dasat nyer la lakonan dia ...belom dia buat2 batuk muntah di pagi hari ... Sbb dia bwk donut haritue nk share mkn ngan kwn2 dia nk rasuah teacher dia ngan donut .... Aqil2 integriti tue ahaha ... Teacher sara ckp lps neh guna nama dia jerk kalau dia belakon x nak pg sek... Mmg guna pon ... N patut dia takut sbb cikgu dia garang padan muka
Aqil ingatan bagus tp dia blom bole membaca lg .... Buku dia bole baca sbb dia menghafal ahahaha cikgu mintak tolong mak n bapak ajo suku kata kat rumah ...tolong bole tp org tue bkn nk dengo kita ajo adoila...lepas tue aqil lemah dalam bahasa melayu ahaha adoila ... Kang ada kata poyos plak ... Dah cikgu yg cakap bkn pandai2 reka cerita ... Tp cikgu puji ckp aqil bagus berbahas inggeris ... Bangga kembang2 idung ahaha .... Siap ckp aqil ckp mcm foreingner ahahha ... Cikgu yg ckp lagii skali... Tujuan ajar dia bertutur bahasa inggeris sbb x nak dia lemah mcm mak dia yg x terer berbahasa inggeris ... Sbb dah rasa susah time nk interview ... Time nk bergaul ... Nak2 plak dah duk kl neh .... Wpon ada org akan ckp poyo jerk... Bahasa melayu kan bahasa ibunda sah2 aqil bole paham sbb mak n bapak kat rumah ckp bahasa melayu pon....jadi x salah kalau nak bagi dia more ke berbahasa inggeris ... Pedulikan apa org kata yg penting kita tau apa yg kita buat .... Sbb ada org pernah cakap kitaorang beria hahaha ...kajian kat peringkat u pon cakap ramai graduan tidak fasih berbahasa inggeris
Bebalik pasal aqil teacher ckp dia bole buat homework sendiri rupanya ... Tapi kat rumah dia belakon konon2 x tau sampai graf kitaorang asik turun naik turun naik time mengajo h/work sbb dia suka2 tulis besarrr kecikk pastu cth la patut tulis atas garisan dia tulis sampai tekeluar garisan adoila ...nak kata dia lemah sangat x la cikgu ckp dia bijak.... N siap puji cth waktu pg dia akan ucap good morning teacher depan pintu class selagi teacher x jwp slagi tue la dia x duduk kat kerusi dia ahahha ....sopan sangat dah tue...n memandangkan aqil baru tahun neh kesekolah jd teacher ckp x perlu risau sangat cuma dia ckp sama2 rajin bantu aqil kenal suku kata ....abc pon nk kene refresh balik neh ... Tue la time kita nk ajo dia mula la tunjuk pandai tue yg payahkan :p .... Utk agama dia just belaja kenal huruf jawi ... So maybe next year akan hantar class or ambil ustaz tuk ajar dia mengaji ( dalam perbincangan lagi ) dkt sekolah aqil x der blajar doa2 ... So kene berusaha lebih la tuk ajar dia sebab baru lulus doa tido ahahhaa doa makan pon hampir2 nak lulus ahaha .... Rasanya nk beli buku iqra la tuk aqil ....i la jd ustazah ahaha.... Setakat neh berpuas hati la dengan pencapaian aqil ... X terlalu lemah ... Kitaorang pon x der la nak dia mcm bijak semua sbb dia baru jerk masok sekolah .... Wpon ada budak laian yg bijak dr dia ... Sbb bukan semua sama ... N masing2 ada kelebihan masing2 ... Kalau aqil lebih pandai mmg la lebih suka ahahha tp x der la sampai nk letakkan level yg tggi ... Eh dekat kui 5 pagi ahaha ok la itu jerk :p

1 love aqil&arfa:

yuyuy akley said...

wahh ajar anak sepiking london pun ada org mengata ek? huh jeles ler tu.. bgs la dia terer sepikang kan.. ni pun kalo leh nak ajo gak bebudak.. tp bapak budak tu dok ckp kedah ngan anak2 ada la.. muahahaha.. kalo mak budak.. hurm.. english mak budak pun B- je.. muahahaha.. antar zidane g tuition ngan aqil je la.. hihi

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review