Monday, October 7, 2013

♥ Parent-Teachers ♥

Posted by annapeje at Monday, October 07, 2013

5/10/2013
sabtu lepas ada buat perjumpaan ibu bapa dengan guru kelas
kitaorang x la pg awal sangat 
dlm 9 lebih pon
ok la sampai2 ada mak luga n eathan kot
kali neh sengaja bawak aqil
so senang apa2 kita nk tanya 
n apa2 yg dia cakap tue kita direct ngan teacher sara
sbb sblm neh penah dia yg teacher sara x kasi dia pg toilet
walhal semua tue taktik dia jerk mls nk pg sekolah :P
dah la dia pg becerita kat teacher dia mak dia ada baby 
ya ampun malu tau sbb teacher sara tanya...pastu dia ckp aqil citer ngan dia
ahahahah sabo jerk la
mcm penah citer sblm neh bole nampak perubahan pada aqil
sbb dia dah rajin
teacher pon cakap benda yg sama
contoh dlu aqil x reti eja suku kata
tp skrg dia dah bole mengeja n berani angkat tangan utk jwp
pasal berani neh ahahaha
teacher sara ckp ....aqil now dah cpt buat kerja
so dia bg la aqil or sesiapa yg dah siap kerja
pg tolong kawan2
si aqil neh plak dok feeling lantik diri sendiri jd ketua darjah
siap ronda satu class g tolong kawan2 dia
n dok sebok2 kat dak  yg lain
amboiii walhal keje dia x siap lg
over kan ahahaha  malu betoi
teacher sara bgtau aritue aqil x pandai suku kata bahasa melayu
adeh tepaksa explain cakap aqil punya bahasa melayu mmg tunggang langgang
sbb daddy dia mmg speaking jew
mak speaking campo2 ahahha
sbb mak kan x terer sangat mmg broken habis 
x per tue mother tounge 4 sure dia paham haha
biarla org nk kata beriakan dr esok jd macam mak neh hah malu jerk T____T
math pon aqil dah pandai buat tolak n tambah
mengira 1 -100 dah lulus...bangga sbb aqil baru jerk 5 tahun
mak dlu 5 tahun apa pon tatau ahahha
lps neh kene la ajo mengira dlm bahasa plak
1 -10 pon x lps lg :P
teacher ckp aqil kat sekolah ok x der masalah
tp kebersihan bagus ahahha
siap mkn elok meja x kasi kotor time mkn
kalau ada sampah dlm kelas dia akan bgtau 
amboi bkn main split identiti betoi 
kalo kat umh ko buat sepah no satu kan grrrr
dah la suka2 nk lantik diri mcm ketua kelas
cth time mkn pon dia akan marah sesiapa yg beckp
eating time cannot talk...bila cikgu tegur dia pon 2 kali 5
dia bole jwp yg dia igtkan dorang jew ...memcm tau aqil neh 
agama plak kat sekolah mcm x improve jew ahahha
ustazah x bape nk bagus neh :P
ptg tue aqil ada ikot maktok mengaji sbb maktok kata nk buat kawan
so dia tros mengaji la n alhamdulillah dah bole hafal alif sampai jim
so lps neh aqil akan ikot maktok mengaji kat setiawangsa
setiap rabu n sabtu
td mr peje telefon hj nuar sbb ada hal n tros haji bgtau aqil bagus mengaji
dia cpt belajar...alhamdulillah
aqil pon ckp dia nk pg mengaji ...so ok la start mengaji awal bole baca Quran awal hehe
itu jerk kot tp sedih la sbb aqil x der gambar tahun 5
tue la asik x datang sekolah jew
rasa mcm rugi betul sbb kenangan kan
tahun dpn troskan persekolahan aqil kat Crisdale
ada 2 class jerk so bole pilih nk class teacher irene or teacher apa ekk lupa plak
so decide nk antar dgn teacher irene sbb dia tegas ahahha
teacher sara ckp teacher irene mmg dh siap choose nk pilih aqil
n budak2 yg perangai cam aqil neh
anak lelaki kot mmg camneh notty2 ahahha
20hb neh konsert aqil
xcited neh ahaha

5 love aqil&arfa:

Nurhayati said...

aqil ikut perangai ko la tu kan hahaha

annapeje said...

ahahhaa ye ker cam aku :P

yuyuy akley said...

Hahahaha wat ronda satu kelas.. Aqil ni poyo la hahahaha.. Bgs la english dia bgs.. Dok kl ni english kne superb.. Ishhh bapak zidane ni xmo ajo english geram btul.. Dok ajo bahasa kedah je huh! English omak pun xkemana jgk hihi..

annapeje said...

yuy...tue la pasal over aqil neh...eleh yuy x terer x der nyer keje hp ahahha ok la aqil terer ckp kedah leh geng ngan zidane wakaka

mama maman aka yana said...

wah.. sembahyang ke tuh.. rajin yer.. gud boy.. :)

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review