Monday, July 7, 2014

♥ abang aqil berpuasa ♥

Posted by annapeje at Monday, July 07, 2014
manjer makan pon nk besuap huhuh 
sabtu lepas kiranya pertama aqil tuk aqil belajar berpuasa
dan pertama kali la dia bangun sahur tuk berpuasa
dlu kecik2 ada la juga dia bangun join sama hehe
tp pagi tue dia mcm mengantok2
so dia ckp " i want daddy feed me "
ok la layankan aja :P
tp dia puasa separuh hari jew
ahahhaa
lepas balik dari mengaji tros mkn spegetti dgn arfa ahahha
yer la tergugat iman dengan adik dia :P
hari sekolah dia x puasa
if dia cakap dia nk puasa barulah kitaorang kasi dia puasa
sbb dia ada citer yg sofea iman puasa
anak lelaki neh dgn anak pompuan x sama
aku dlu sendiri ckp nk puasa :P
insyaAllah tahun depan baru kita suruh dia puasa betul2
lgpon sek rendah ramai yg puasakan
sbb sekolah dia ramai cina
kalau tadika yg full melayu maybe dia pon 
seronok nk puasa sama 
satu kekurangan la kalau kita x hantar ke tadika islamic
tp x per sebagai mak kita pon bole cuba
mcm ajar puasa ajar menghafal doa2 n surah2 pendek dirumah
tp kene la rajin yew hahaha
ok abang aqil nanti kita cuba puasa lg yew mggu depan :D
seronok tgk anak2 kawan yg berpuasa penuh
tahniah tau tumpang bangga 
tp abang aqil puasa separuh pon mommy tetap bangga :D

1 love aqil&arfa:

Nurhayati said...

yg penting dia tau ape tu puasa.. aku ni zara mmg kurang makan, so senang nak puasa hahahaha itu pun berselang hari ok la.

btw, good job aqil. separuh hari tu pun dah kira hebat ape. xyah nak paksa sgt kalau dia xnakkan.

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review