Thursday, January 15, 2015

♥ TAHUN SATU SKCJ ♥

Posted by annapeje at Thursday, January 15, 2015
 
ololo ensem nyer ank mummy
 
waktu perhimpunan
 
tengah beratur nak makan waktu rehat
 
menikmati bihun sup ada ayam goreng ...terliur mak tengok ahaha
 
jus apple katanya 

Syukur Alhamdulillah setel dah menguruskan persekolah Aqil
kahkah updet mcm anak masok u
hehe mesti la teruja ank sulungkan
neh pengalaman yang paling berharga sekali seumur hidup
usah kata aku jerk bole dikatakan hampir semua ibubapa teruja
chewaaahhh dah mcm cikgu plak berucap
mentang2 pagi tadi ada kejadian murid tahun satu ucap selamat pagi kat aku 
wakakaka ...konpius kot sbb tgk kita pakai baju kurung bahahaha
aku dengan mr peje ambil cuti selama 2 hari
untuk menguruskan aqil supaya sama sama tau 
hari pertama tue kitaorang gerak lambat sikit
nyaris x lambat tapi sampai sekolah gate dah nak tutup
neh salahkan mak bapak ahaha
mr peje la dia neh kalau bangun pagi memang liat
pasti mandi berejam kalah pompuan huhu
sampai sekolah tros ke tapak perhimpunan berbaris ikot kelas
sebabkan dah dapat senarai class awal
so mmg tros la berbaris ..cikgu ada letakan kerusi dengan nama kelas masing masing
habis perhimpunan kita pon ikot dorang naik kelas
kelas aqil ting 1 ...semua teruja nk tengok ank masok class haha
naik pening cikgu
lepas tue aku ngan mr peje balik tros ke jpn tukar kad pengenalan
pukul 10 pegi balik ke sekolah sebab time aqil rehat
elok jerk masok ke dalam kawasan sekolah dengar aqil jerit 
" mommyyyy daddyyyy "
ahahha malu mak jemah kihkih
sebabkan weoll's pilih school meal so aqil just tros duduk di meja makan
yang dah siap letak nama 
bab neh syukur sangat sbb mmg memudahkan budak tahun satu
yang x der pengalaman ke kantin 
mcm aqil neh mmg tak tau guna duit lagi
eh sekolah ank kita la tue yang pemes masok paper hahaha
tapikan bila komen ya Allah memacam
x paham betul la manusisa neh
guru besar buat inisiatif untuk memudahkan ibu bapa
exspecially yang bekerja..yang x bekerja pon bole beli
kalau tak nak pon tak per bukan sekolah paksa ambil school meal
ada yang ckp bwk bekal lg jimat la lagi bersih la
hadoila macam macam tau
huru hara gaks la ari pertama
sampai naik pening cikgu dibuatnya ahaha
semua mak bapak excited nk tengok ank dorang makan
termasok la aku ahahha
aqil still blur kalau x suruh masok kelas mau dia lepak 
sampai abes sekolah haha
dah habis makan aku antar di sampai ke kelas dengan mr peje
bole plak dia terjatuh masa otw nk ke kelas
baru jerk daddy puji aqil dah big boy
tue la eksyen sangat jalan sambil tangan masok poket haha
lps antar aqil masok class balik
kitaorang pon blk rumah
petang tue angkut semua askar termasok acu pg jemput aqil blk sekolah
hehehe
memula just tunggu depan pintu gate
sekali ada satu mak neh bgtau baik naik atas
dorang tunggu kat atas 
ingtatkan x nak sesakkan keadaan ahaha
tp sbb dah mak tue bgtau mcm tue so mak aqil pon
cepat2 jemput aqil kat atas ahaha
sekolah aqil neh atas bukit hehe
amboi firstday dah mcm crisdale oke
amik ko homework sampai page 21 ahahha
padan muka aqil la
mommy dulu hanibulan sampai bulan feb baru nak belajar kihkih
yer la dlu dengan skrg mana nk samakan

1 love aqil&arfa:

Nurhayati said...

Ensem aqil. Wei bagus sekolah dia wt inisiatif school meal. Org yg asik komplen tu org tak reti bersyukur. Itu tak kena inj xbole ko suh je la anak tu home school je. Mengadakan.

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review