Friday, June 5, 2015

♥ Viet-Thai Canteen Cyberjaya ♥

Posted by annapeje at Friday, June 05, 2015
 
menu yang ditampal atas meja
 
Blogger pemes sumijelly
 
Vietnam rice paper roll
yg warna putih tue rice mmg mcm kertas
kita sapukan air n ratakan atas permukaan dia utk lembutkan paper rice tue
sapu dgn jari tau
then baru letak sayur2 ayam n udang 
ada sambal juga boleh letak skali dgn inti tue or cicah jerk bila dah siap gulung 
then ngappp hehe
 
hat yai fried chickeng wing, ayam panda n Thai fish cake ..special sikit sbb ada rasa herba n tomyam
 
Som Tam neh paling win ...sedap sangat n lg pedas dari slalu makan kat kedai tom yam hehe
 
grilled lemongrass lamb chop 
 
Grilled whole leg chicken neh sedap sbb terasa perapan dia
 
bagi yg suka mkn kambing ...rasa nyer terbaek la ckup perasa rempah ratus ...paling win juga
 
vietnamese coffe...satu tue homeblend & satu lagi special (neh super strong n pekat compare homeblend)...kopi dia superb sedap mak suka 
filter tue khas dibawa from vietnam...sini x der hehe
 
ice lemongrass pandan tea ...rasa mcmherba2 gitue
 
siamese laksa ( pakai tuna) rasa mcm kita makan asam pedas gitue
, vitenamese chicken noodle & vitenamese beef noodle ...neh pon rasa mcm herba2 sket tapi x pedas la

semalam blogger sumijelly ajak dia pg food tasting dia viet thai canteen neh
so sbb dkt jer dengan rumah so mak ikot la dia
dekat depan opis mr peje jerk hehe
kedai dia agak tersorok sket la bagi yang x biasa
tapi kalau siapa yang tau ibm ...or pelita cyberjaya 
kedai tue belakang pelita tue tp bkn betul2 belakang pelita 
untuk bulan puasa neh dia ada buat special set menu
tapi lupa plak nak snap :P
rasanya harga dia pon berbaloi dan x la mahal sangat
siapa nk kelainan tue bole la try
sbb makanan dia mmg pure masakan vietnam dan thai
sbb owner dia dulu pernah duduk di vietnam dan thailand
so dia bawakla rasa vitenam dan thai ke malaysia
kalau x dapat nak pg sana sbb jauh
kita bole try masakan dia kat sini jer hehehe

Alamat: No, 6 Block E, Jalan GC 4 Glomac Cyberjaya,
Cyber 12 , Cyberjaya.

0 love aqil&arfa:

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review