Thursday, September 3, 2015

♥ Laman Nur Bestari Ulu Yam ♥

Posted by annapeje at Thursday, September 03, 2015
 Kaunter bayaran/registration
 mengada suh begambar ngan maktok dia nak..tangan pegang ultraman :P
 neh gambar besiap2 nak balik dah hehe n baru lepas hujan
 get ready nak terjun
 sejuk2 makan ice cream hehe layan
 along siap bawak tilan oke best...nk beli gaks la next time pg bole baring2
pondok neh sewa rm110
 huii terbaekla perapan kambing ..mkn x behenti oke
sotong ayam udang pon ada sedap habaq kat ang hehe
 pipi kembung tgh mkn rambutan ahaaha..tgk tok abah tue landing santai hehe
 lupa nk ambik gambar sekeliling
 air cetek seronok la dorang
tengok anak dara sorang neh nak pegi tempat dalam pastu suh kita lepaskan tangan dia
 
 
Ahad lepas punya citer
tgh sesiap nk kunci grill sbb nk bawak dorang mandi kolam
sambil tue buka la wassap
skali perasa mesej dari biras ajk mandi air terjun
amboi sungguh last minit punya ajakan
tapi sebab bebudak neh x pernah jejak kaki ke sungai
ahahha first time oke kesian tau dorang kihkih
so laju gaks la join
biras ckp just datang makan jer dorang bawak bbq
mak dah la bwk roti sebungkus dengan sardine secoet ahahha
nak wat camner abang ipar buat last minute
dah sampai baru la teringat nk beli jagung la
aqil lagi best " daddy next time u buy marshmallow ok"
amboi nk bako2 marshmallow mcm omputih sangat :P
masa sampai tue pukul 1 tghari dah pon
nasib la dah bagi bebudak makan burger dalam keter
yer la dr umah nk ke setiawangsa pon dah 30 menet
singgah beli giant beli jajan
aishh baru jerk baca fb pasal jajan x elok dibuat masa besday bebudak
along bagus dia mmg bawak buah2 ..limau , rambutan  n langsat
bakar2 pon semua fresh...x der hotdog
nak kene ingtakan mr peje juga la next time
bawak makanan yg sihat
jangan diikot sangat anak2 huhu
First time neh pegi ke Laman Nur Bestari
lokasi dia dekat Ulu Yam
cantik & bersih tempat dia sbb berbayarkan
lepas kita picnic staff dia akan datang kutip sampah n
bersihkan pondok
nak bermalam pon boleh
pondok sebelah tue rm120 kot kalau x silap
tapi kecik jerk la pondok dia hehe
tapi aku kalau nak bermalam macam x nak la kot
takot ahahhaa
nak mandi sungai pon dah tunggu aqil 7 tahun oke
memula 2 beradik tue cuak  bila ckp mandi sungai
tue la tengok sangat natgeowild..kan dah terbayang ular buaya
siapa Tanya dalam ke tak ada shark x ahahha malampau..pirana ada :P
anak dara tue la la x menyempat2 nak turun dalam air
aku neh tapak kaki pecah sakit la nk pijak pasir ngan batu
masuk kejap jerk dalam air hehe
bapak yang handle triple A
dah la mak bawak baju extra x bwk inner
nasibla balik pon pakai jerk baju lembab nasib sket
dah puas mandi makan hujan plak turun
so siapakan dorang
bagusnya setiap pondok ada singki
so mandikan bebudak kat sinki jerk la
mak budak sila pg toilet ahaaha
aqil n arfa neh kalau dah dapat mandi
makan mula la nak x nak jerk
afrina jerk mkn nonstop huhu
n nasib la semua dah pandai makan bbq
kalau x jenuh la sbb mak korang bawak keropok n roti ahaha
tapi dah plan kalau lps mandi tue tros la bwak dorang mkn
maktok pon belenggang jerk dtg sbb dia pon kene ajk last minit
kalau x dia bole la masak sambal ikan bilis n nasi lemak yg sedap2
huhu telan air liur mak
tenkiu along ajak n paying berkelah
nanti2 kita plan lagi n bole la sesame bawak makanan
 
 
 
 

2 love aqil&arfa:

Nurhayati said...

bestnyaaa mandi sungai.. lama weh tak mandi manda sungai.. last zaman anak dara. kena bawak jugak budak2 ni merasa sungai.

Aishah Amin said...

hmm nampak best laman nur bestari ni

Aishah

 

my world Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review